Anni-Marin Elle-koira, 14, hankki kesäheilan ja tarvitsi jälkiehkäisyä: "Kun menin ulos, ne olivat klassisesti nalkissa"

Anni-Marin 14-vuotias Elle-koira hankki kesäheilan ja tarvitsi jälkiehkäisyä 0:22
KATSO VIDEO: Anni-Marin 14-vuotias Elle-koira hankki kesäheilan ja tarvitsi jälkiehkäisyä

Bordercollie Elle, 14, tarvitsi jälkiehkäisyä kesäromanssinsa jälkeen.

Elle on tavallisesti hyvin rauhallinen. Oman arvonsa tunteva 14-vuotias koiraneito on Anni-Mari Nuutisen neljän koiran laumassa johtaja. Uran lammaspaimenena tehnyt bordercollie viettää ansaittuja eläkepäiviään pihassa maaten ja rentoutuen, turhaa touhotusta välttäen.

Siis yleensä.

– Elle rakastaa pihalla makoilua ja on yleensä sellainen rauhallinen lumpsuttelija. Nyt hän kuitenkin oli vähän enemmän intoutunut, Nuutinen kuvaa.

Tänä kesänä 14-vuotias "teini" aloitti juoksuajan perheeltään salaa ja vietteli sitten perheen 1-vuotiaan Renny-koiran kesäheilakseen. Pikaromanssi päättyi eläinlääkäriin – Elle tarvitsi jälkiehkäisyä.

Ellen ja Rennyn lempi leimahti olohuoneen ikkunan alla

Rakkauden kesä oli Nuutisen perheelle täysi yllätys.

– Ellen juoksuajat ovat aina olleet kellontarkasti samaan aikaan läpi koko elämän. Kesällä hän kuitenkin teki itselleen oman sisäisen kellonsa suhteen aivan väärään aikaan olevan juoksun, josta ei ollut mitään merkkejä, Nuutinen kuvailee.

Eräänä kauniina kesäpäivänä Nuutisen puoliso Elina sitten huomasi pihassa liikettä.

– Hän katsoi, että mitkäs karkelot Ellellä ja Rennyllä on siellä meneillään. Ennen kuin kerkesin itse pihalle, Renny oli onnistunut Ellen astumaan siinä olohuoneen ikkunan alla. Kun menin ulos, ne olivat klassisesti nalkissa.

Elle haki jälkiehkäisyn

Lempi oli ehtinyt leimahtaa, joten Nuutinen joutui lähtemään seniorin kanssa eläinlääkäriin. Elle haki kahtena peräkkäisenä päivänä hormonipiikin, jotta pentuyllätyksiltä vältytään.

Koska Elle on jo iäkäs, tämä kesä saattaa olla sen viimeinen. Koira onkin selvästi elänyt kuin viimeistä päivää. 

Vaikka kesää on vielä jäljellä, jatkossa rakkauslomilta toivottavasti vältytään.

– Elle saa viettää kesää vapaana pihalla, kuten tähänkin asti. Sisällä hän käy lähinnä syömässä ja yöt nukkumassa, Nuutinen sanoo.

– Rennyn kesä sen sijaan jatkuu seuraavaksi kohti kastraatiota, ettei tällaisia hurvituksia tapahtuisi enää. Nämä harjoitukset loppuvat tähän yhteen kertaan.

Katso myös: Sylikoiraksi jo liian kookas? Puolitoistavuotias Sherman rakastaa istua omistajiensa päällä

Sylikoiraksi jo liian kookas? Puolitoistavuotias Sherman rakastaa istua omistajiensa päällä 1:24
70-kiloinen Sherman uskoo edelleen olevansa sylikokoa.

Lue myös:

    Uusimmat