Anne Kukkohovin vuosi vaihtuu ulkomailla – tämän toiveen hän esittää tulevalle vuodelle

4:50
Suutelin Lebron Jamesia, majoitin FBI:n etsintäkuuluttamaa rikollista... Kuutamolla-ohjelmassa vuonna 2021 vieraillut Anne Kukkohovi kertoo, mitkä väittämistään kokemuksista on totta ja tarua.

Anne Kukkohovi vaihtoi loppuvuodeksi maisemaa ja suuntasi ulkomaille.

Yrittäjä-juontaja Anne Kukkohovi vastaa puhelimeen Portugalin Sintrasta. Hän kuvailee Sintran olevan satumetsämäinen, linnoja pullollaan oleva paikka, halpakin. Vielä saman päivän aikana hän suuntaa paikalliselta rautatieasemalta takaisin Lissaboniin. Sitä ennen on kuitenkin pohdittava, jaksaako hän kävellä rautatieasemalle. Ai niin, ja ostettava hammastahnaa.  

Kukkohovi päätti jo viime vuonna viettävänsä tämän vuoden joulukuun jossain muualla kuin Suomessa. Kyseessä on viihdealalla työskentelevän naisen mukaan oikeastaan ainoa aika vuodesta, kun hänen on töidensä puitteissa mahdollista suunnata pidemmäksi ajaksi ulkomaille.

Pelkkää lomailua ja laakereilla lepäämistä reissu ei ole, vaan Kukkohovi hoitaa matkan aikana myös työasioita. Hän kertookin pyrkivänsä siihen, että töitä olisi mahdollista tehdä enemmän myös etänä, jotta hän voisi nähdä samalla maailmaa.

– Kutsun sitä nomadi-vuodekseni. Kun poikani muutti pois kotoa niin päätin, että nyt en sitoudu mihinkään, vaan otan vähän happea kaikista sitoumuksista. Tämä on tällä hetkellä oikein hyvä aika, ja se varmaan ruokkii sitä tunnetta, että sitten kun löytää jotain, minkä äärelle haluaa pysähtyä, niin on tehnyt tällaisen maailmankiertueen sitä ennen, hän sanoo.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä. Voit selata kuvia painamalla nuolikuvakkeesta.

Juontajan reissuun on mahtunut valtavan paljon kävelyä mäkisessä maastossa. Niin paljon, että hän naurahtaa sen näkyvän pakosti hänen kropassaan reissun jälkeen. Lähtiessään maailmalle hän pakkasi matkalaukkuunsa muun muassa hiustenlaittovälineitä, meikkejä ja siistimpiä vaatteita, jotka osoittautuivat kuitenkin täysin turhiksi. 

– Loppupeleissä olen tukka poninhännällä, täysin hiessä, ihan samoissa vaatteissa koko ajan. Onneksi täällä on pesuloita, joissa voi käydä pesemässä nämä mustat samat vaatteet, hän nauraa.

Kukkohovilla on reissuseuranaan eri puolelta maailmaa tulevia "maailmanmatkaajakavereita", joiden kanssa osa reissusta taittuu yhdessä, osa erillään. Vielä ennen vuodenvaihdetta seurueella on suunnitelmana mennä muun muassa kuuntelemaan portugalilaista fado-laulua.

Vuosi vaihtuu niin ikään maailmalla. Mitään "luksus-meininkiä" ei Kukkohovin mukaan ole tiedossa, vaan ajatuksena on rentoutua, säheltää ja pitää hauskaa hyvien kavereiden kanssa.

– Asun Lissabonissa sellaisessa paikassa, missä on todella liukasta. Vaikka olisi lämminkin, niin kivet ovat todella liukkaita, olen kaatunut jo vaikka kuinka monta kertaa. Ei siellä hienoissa korkokengissä olla, hän naurahtaa.

Kukkohovin vuoteen on mahtunut monia kutkuttavia asioita. Tällaisia ovat olleet muun muassa muutot, kivat työtarjoukset sekä uusi manageri, joka on yrittäjä-juontajan mukaan hoitanut työnsä ansiokkaasti.

Kukkohovin tuleva vuosi puolestaan koostuu työn suhteen pitkälti samoista elementeistä kuin edeltäväkin. Luvassa on muun muassa tv-töitä sekä yrittäjyyteen liittyviä hommia. 

Uuden vuoden lupauksiin Kukkohovi ei usko, joten sellaisia hän ei ole myöskään itselleen laatinut. Sen sijaan hän toivoo, että tulevana vuonna maailman tilanne olisi rauhallinen ja ihmiset voisivat hyvin. 

– Toiveeni on enemmänkin ihmisten hyvinvointi ja kollektiivinen hyvinvointi. Että ihmiset saisivat levätä, ei olisi koko ajan rahasotkuja, energiakriisiä, sotaa, hän luettelee.

– Kukkohovi tehköön mitä tekee, mutta toivon, että yleisesti ihmisillä olisi rauhallisempi ja miellyttävämpi vuosi tulossa, hän jatkaa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja