Anne Kukkohovin rakkaus mereen on syntynyt jo lapsena useammankin syyn takia – paljastaa, mihin aikoo suunnata loppuvuodesta

2:03
Katso videolta, mitkä asiat merimies-isää ja Anne Kukkohovia erityisesti yhdistävät, ja mitä Kukkohovi pitää pohdiskelevaisena luonteena tärkeänä.

Yrittäjä Anne Kukkohoville meri on lohdullinen, vaikka se on myös iso ja pelottava.

Yrittäjä ja ex-malli Anne Kukkohovi, 51, teki viime vuonna 3 viikkoa kestävän matkan purjeveneellä Atlantilla. MTV Uutiset tapasi Kukkohovin Atlantin yli -ohjelman mediatilaisuudessa 17. elokuuta. Reissu oli hurja ja rankka, mutta silti hänelle jäi päällimmäisenä mieleen koko porukan nauru.

– Nauroimme todella paljon varsinkin yövuorossa. Yöhän kestää merellä 12 tuntia ja päivä 12 tuntia. Meno oli hulvatonta, mutta toki myös rankkaa. Univaje oli älytöntä, eikä sellaiseen tilanteeseen normaalisti pääse. Siellä oltiin kolme viikkoa oikeastaan nukkumatta. Kyllä siellä kikatteli ihan itsekseenkin, Kukkohovi kertoi.

Kukkohovia matka muistutti siitä, ettei saa unohtaa leikkiä ja pitää hauskaa vakavienkin asioiden ympärillä. Veneessä oleminen myös yksinkertaisti elämää valtavasti, koska siellä oli neljä asiaa, joita piti miettiä.

– Oletko vahdissa, saatko nukkua, syötkö vai menetkö vessaan? Oli ihanaa mennä tiettyyn rytmiin ja yksinkertaisuuteen.

Kukkohovi jäi matkan jälkeen Karibialle loppuvuodeksi. Tietty elämänilo täytyy pitää mielessä, vaikka maailmantilanne onkin hurja.

– Sitä enemmän tarvitsemme kokemuksia, itsesuggestiota ja elämästä nauttimista, koska tämä reissu voi olla aika lyhyt.

Meri on Kukkohoville tuttu elementti jo lapsuudesta.

– Isäni oli merimies. Muistan, kun isä jäi eläkkeelle ja hän oli purjeveneessä koko ajan. Tiesin, että se oli hänen onnellisuuden paikkansa. Kyllä siitä on jotakin minuunkin tarttunut. Olen kuitenkin kotoisin Vaasasta meren ääreltä, enkä oikein edes osaisi asua sisämaassa. Meri on minulle lohdullinen, ja valtameri on niin mieletön. Atlantin ylitys oli minulle silkkaa hunajaa, vaikka meri on iso ja pelottava ja sitä pitää kunnioittaa. Meri on niin järjettömän kaunis.

Merimiehet ovat usein paljon pois kotoa, mutta Kukkohovin syntyessä hänen isänsä oli jo paljon enemmän Vaasassa.

Kukkohovi asuu edelleen meren saavutettavissa Helsingissä, ja muutti elokuun alussa uuteen kotiin. Vauhti on ollut kova jo keväästä lähtien.

– Nyt tehdään kovaa töitä ja loppuvuodesta toivoisin olevani Atlantin rannalla, Kukkohovi vihjasi.

Sinne hänellä ei kuitenkaan ole tarkempia suunnitelmia, vaan hän aikoo luottaa spontaaniin tekemiseen.

– Toki minulla on siellä pieni juttu, mutta katsotaan nyt, kauanko siellä olen, Kukkohovi jäi myhäilemään.


Katso yllä olevalta videolta, mitkä asiat isää ja tytärtä erityisesti yhdistävät, ja mitä Kukkohovi pitää pohdiskelevaisena luonteena tärkeänä.  

Atlantin yli -ohjelman 3. kausi on nähtävillä TV5:llä ja discovery+:ssa 24.8. alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja