Anna: Ringa Ropo masentui esikoisensa kuolemasta: "Ajoin moottoritietä pitkin etsimässä kallioleikkausta, mihin törmätä"

Yleisurheilija Ringa Ropo kertoo Anna-lehden haastattelussa kipeistä kokemuksistaan.

Ringa Ropon, 50, esikoinen Juho menehtyi alle kaksivuotiaana leukemiaan. Ropo kertoo Anna-lehden haastattelussa vajonneensa vaikeaan masennukseen Juhon kuoleman jälkeen. 

– Juhon hautaan kätkemisen jälkeen en päässyt sängystä ylös. Makasin vain ja tuijotin tyhjyyteen. 

Pian Juhon kuoleman jälkeen perhe muutti Espoon tutuista ympyröistä Kuopioon. 

– Olin hyvin ahdistunut. Työnsin lastenvaunuja pitkin Kuopion katuja ja Puijon rinteitä ja yritin vain hengittää. Toivoin kamalasti, että joku olisi soittanut ovikelloa ja kysynyt, mitä minulle kuuluu, mutta Kuopiossa minulla ei ollut ketään.

– Sykimpinä hetkinä haudoin itsemurhaa ja kuljin syvissä vesissä. Kerran ajoin moottoritietä pitkin etsimässä sopivaa kallioleikkausta, mihin törmätä. Mielessäni pyöri vain se, että tahdon Juhon luo, Ropo kertoo.

Elämän täytti pieni Ella-tyttö, joka oli syntynyt muutamaa kuukautta ennen Juhon kuolema. Ropo söi mielialalääkkeitä ja kävi terapiassa ja lopulta elämä kantoi. Perheeseen syntyi vielä kaksi lasta, Juuso ja Emma.

Nykyään Ropo voi paremmin kuin vuosiin. Hän on osallistunut Cambridge-ohjelmaan, joka avulla hän on laihtunut jopa 25 kiloa.

Ropo viihtyy sinkkuna. Hänen ja Juha Junnilan 27 vuotta kestänyt liitto päättyi vuonna 2009. Ropolla oli viime keväänä lyhytkestoinen romanssi entisen lentopalloilijan kanssa. Suhde tuli kuitenkin päätökseensä.

– Se, että siitä puhuttiin jo keväällä, oli hyvin ennenaikaista. Hän ei ollut minua varten, Ropo kertoi MTV.fin haastattelussa hiljattain. 

Lähde: Anna

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja