Anna parvekekalusteille uusi elämä – näin teet sen

Kyllästyttääkö sinuakin ruskeat parvekekalusteet? Käsittele ne uuden näköiseksi puuvahalla. 

Puiset parvekekalusteet ovat siitä hyviä, että niitä on helppo korjata ja ne voi aina käsitellä uudelleen. Maalata, öljytä tai vahata. 

Tällä kertaa valitsimme vahauksen. Parvekekalusteet sijaitsevat suojaisalla parvekkeella. Ne eivät joudu säiden armoille, joten Osmo Colorin peittävä puuvaha sopii tarkoitukseen oikein hyvin. Luontoystävällinen vaha on helppo levittää, eikä siinä ole voimakasta tuoksua.

Tarvitset

Puiset parvekekalusteet

Puuvahaa

Sekoitusastian

Sienimäisiä siveltimiä

Astianpesuainetta

Pesusienen

Lakkabensiiniä

Rättejä

Talouspaperia

Suojapaperia
Tee näin

 1. Suojaa ympäristö hyvin sanomalehdillä tai suojapaperilla (suojapaperi on tiiviimpää ja siksi parempi, sillä vaha saattaa mennä sanomalehden läpi).

 2. Aloita vahaus pesemällä kalusteet ensin huolellisesti vedellä ja astianpesuaineella. Kun kalusteet ovat kuivia, pyyhi ne vielä lakkabensiiniin kostutetulla rätillä. 

 3. Sekoita sopiva harmaan sävy erilliseen kippoon, esimerkiksi pakasterasiaan, kahdesta eri väristä, (Savi ja Noki ). Väriä kannattaa sekoittaa heti tarpeeksi paljon, jotta lopputuloksesta tulisi mahdollisimman tasainen. 

 4. Sivele ensimmäinen ohut kerros sienellä. Anna kuivua 24 h ja sivele toinen kerros. Jos väriä tulee liikaa tai siitä tulee valumia, voi ne tasoittaa vielä kosteana nukkaamattomalla rätillä. Anna kuivua ja sivele tarpeen mukaan kolmas kerros.

Lue myös:

    Uusimmat