Anna-Maja Henriksson avautuu sairaskohtauksestaan: ”En halunnut, että minulle käy kuten vanhemmilleni”

0:17
Anna-Maja Henriksson avautuu sairaskohtauksestaan.

Kun Anna-Maja Henrikssonille iski verenkierron häiriö tavallisena maanantaipäivänä vuonna 2017, hän arvioi elämäänsä uudelleen. Hän teki muutoksia elämäntapoihinsa, ettei kärsisi samaa kohtaloa kuin hänen vanhempansa.

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson sai syksyllä vuonna 2017 sairaskohtauksen, joka sai hänet arvioimaan elämäntapojaan uudelleen.

Sairaskohtaus iski yllättäen, tavallisena maanantaipäivänä.

– Huomasin, että kun yritin lukea tekstiä, se ei pysynyt kasassa. Sitten käsi rupesi puutumaan ja alkoi muutenkin olla huono olo. Huomasin, että nyt on jokin vialla, Henriksson muistelee Vapaalla Ripsan kanssa -ohjelmassa.

– Ilmeisesti se oli jonkinlainen verenkiertohäiriö.

Kohtauksen jälkeen hän alkoi liikkua enemmän ja huolehtia terveydestään. Molemmat Henrikssonin vanhemmat ovat menehtyneet, kun Henriksson oli vielä nuori.

– Kohtaus pysäytti minut sillä tavalla, että ajattelin, etten halua, että minulle käy samalla tavalla kuin vanhemmilleni.

– Tein joitain muutoksia: on otettava oma aika ja laitettava se kalenteriin.

Toimittaja Ripsa Koskinen-Papunen tapasi RKP:n puheenjohtajan Anna-Maja Henrikssonin Pietarsaaressa. Koiralenkillä puhuttiin muun muassa lapsuuden olosuhteiden vaikutuksesta arvoihin ja pysäyttävästä sairauskohtauksesta.

Vapaalla Ripsan kanssa lauantaisin MTV3-kanavalla klo 19.10.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja