Anna-Leena Härkönen kirjoitti Häräntappoase-kirjan vain lukioikäisenä – nyt siitä tehdään toistamiseen sarja: "Aluksi epäröin, mutta kun pienin askelin totutettiin, olen innoissani"

Ensimmäisen kerran sarja ilmestyi vuonan 1989. Kirjailija hämmästyi, kun kuuli sarjan uudesta versiosta. 

Kirjailija Anna-Leena Härkönen oli lukio-ikäinen, kun hänen esikoisromaaninsa Häräntappoase ilmestyi vuonna 1984. Kirjasta tuli huippumenestys ja se nostatti hänet tunnetuimpiin suomalaiskirjailijoihin kerta heitolla.

Vuonna 1989 kirjasta tehtiin televisiosarja, jonka päätähtinä nähtiin Santeri Kinnunen ja Outi Alanen. Nyt, 31 vuotta myöhemmin, sarjasta tehdään uusi versio Elisa Viihteelle, jossa nähdään liuta nuoria näyttelijöitä ja tarina tuodaan 2020-luvulle. 

Pääosin Tampereen seudulla kuvattavan sarjan ovat käsikirjoittaneet HasBeen-sarjan luoja Oskari Sipola sekä aiemmin muun muassa Putousta käsikirjoittanut Oona Haapaniemi. Nuoruuteen liittyviä asioita rohkeasti käsittelevän klassikkoteoksen uuden toteutuksen ohjaa aiemmin mainoksia, lyhytelokuvia ja musiikkivideoita ohjannut Petra Lumioksa

Sarjan tähtinä nähdään 16‒19-vuotiaita näyttelijöitä, jotka valittiin mukaan lähes kahdensadan hakijan joukosta. Häräntappoase-sarjan nuoret ovat Rebekka Baer, Elsa Brotherus, Carola Hakola, Ofelia Hanttu, Romeo Lahti, Noa Lange, Sulo Laukkanen ja Tuure Taskinen.

Anna-Leena Härköseen oltiin oltu yhteydessä heti, kun sarjan idea oli ollut selvillä. Kuultuaan asiasta, hän oli hämmästynyt. 

‒ Yllätyin kuullessani, että esikoisromaanistani suunnitellaan sarjaa. Kirjan ilmestymisestä on yli 30 vuotta, ja siitä oli tehty tv-sarja jo 90-luvulla. Alkuun epäröin, mutta kun minut on pienin askelin totutettu muutoksiin, olen innoissani. Häräntappoaseesta on mahdollista tehdä uusi, raikas versio, jossa perusasetelma on kuitenkin sama kuin alkuperäisteoksessa: kahden nuoren ihmisen rakkaus ja itsensä etsiminen tässä maailmassa. Olen otettu siitä, että romaanini saa vielä nykyäänkin tekijät innostumaan ja odotan suurella mielenkiinnolla tulevaa, Anna-Leena Härkönen kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat