Anna-Leena Härkösen matka kasariteinistä aikuiseksi naiseksi – katso kuvagalleria!

Näyttelijä ja kirjailija Anna-Leena Härkönen oli vasta teini-ikäinen, kun hän tarttui kynään ja aloitti raapustamaan esikoisteostaan. Vuonna 1984 ilmestynyt Häräntappoase lienee tuttu teos lähes jokaiselle omilta kouluajoilta. Kurkista, miten räväkän Härkösen tyyli on muuttunut vuosien saatossa.

Kirjailija, näyttelijä, käsikirjoittaja ja kolumnisti. Näitä titteleitä kantaa Anna-Leena Härkönen, 47, joka kirjoitti esikoisteoksensa Häräntappoase 30 vuotta sitten lukio-ikäisenä. Nuori, herttaisen oloinen nainen sai hurjasti julkisuutta esikoisteoksensa myötä ja kirja nostatti hänet tunnetuimpiin suomalaiskirjailijoihin kerta heitolla.

Härkönen on julkaissut yhteensä seitsemän romaania, kaksi omaelämäkerrallista teosta sekä paljon käsikirjoituksia ja kolumneja. Kutkuttavan suorasanaisesta kirjoitustyylistään tunnettu kirjailija ja käsikirjoittaja ei ole koskaan pelännyt kirjoittaa omakohtaisista aiheista ja naiseuden kipupisteistä. Nämä samat teemat on nähty myös valkokankailla, kuten Härkösen käsikirjoittamassa elokuvassa .

Härkösen rohkeus on näkynyt vuosien saatossa myös hänen tyylissään. Itsevarma kirjailija on viihtynyt ammattinsa julkisuudessa vuosikaudet – kavahtamatta ulkonäköpaineita.

Uransa jo 1980-luvulla aloittanut Härkönen onkin kulkenut pitkän matkan sekä kirjailijana että suomalaisille tuttuna kasvona: 47-vuotias nainen on pysynyt vuosien saatossa uskollisena pelkistetylle, naiselliselle tyylilleen. Räväkkä Härkönen suosii punaista, mutta ei arkaile pukeutua muihinkaan väreihin. Luottoväreinä toimivat niin musta, kuin punainen. Etenkin punatut huulet ovat seuranneet Härköstä aina 1990-luvulta tähän päivään saakka.

Onnen varjot 4.1. klo 21.

Lue myös:

Kirja-arvio: Onnen tunti

AVA / Katri Koskinen

Lähde: Wikipedia, Otava

Kuvat: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja