Anna: Elina Kanerva sairastui ihosyöpään: "Ilkasta oli minulle iso tuki tälläkin kertaa"

1:15
Ilkka ja Elina Kaneva vierailivat Tuttu Juttu Show'ssa.

Elina Kanerva kertoo Anna-lehdessä sairastuneensa tyvisolusyöpään. 

Poliitikko Ilkka Kanervan puoliso Elina Kanerva kertoo Anna-lehden haastattelussa sairastaneensa tyvisolusyövän noin vuosi sitten. Hän sanoo saaneensa tietää ihosyövästä elokuussa 2018 ja kertoneensa diagnoosista heti miehelleen sekä äidilleen ja tyttärelleen. 

– Ilkka osaa järkevästi minua lohduttaa ja osasi silloinkin realisoida asiat. Murehdin itse ja olen tällaisissa tilanteissa paniikissa. Ilkasta oli minulle iso tuki tälläkin kertaa. Puhuminen ja tiedon saaminen auttoivat. Mitä aikaisemmin syöpä huomataan, sitä paremmat selviytymismahdollisuudet ovat, nainen kuvailee lehdessä.

Tyvisolusyöpä leikattiin viikon päästä diagnoosista ja hän käy kerran vuodessa syöpäkontrollissa.

Kyseessä ei ole Elina Kanervan syöpädiagnoosi. Hän sairastui syöpään samaan aikaan, kun hänen kihlattunsa, kansanedustaja Ilkka Kanerva, oli keskellä kiivasta vaalitaistoa vuonna 2015.

– Se oli aikamoinen järkytys. Muistan sen hetken todella hyvin. Tuli tietenkin aikamoinen tunteiden kirjo ja siinä alkoi miettiä kaikenlaisia asioita, kun kuuli lääkäriltä sanan syöpä. Siinä vaiheessa ei vielä tiennyt, että kuinka paha tilanteeni on ja se oli niin suuri järkytys, ettei siinä vaiheessa osannut ajatella, että tässä voi käydä ihan hyvinkin, hän muisteli vuonna 2017 MTV Uutisten haastattelussa.

Lähde: Anna

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja