Andy McCoyn vuokrariita päätökseen – näin siinä sitten kävi

Vuokranantaja peri Antti Hulkolta eli Andy McCoylta ja vaimo Angela Nicoletti-Hulkolta vuokrarästejä oikeusteitse. Nyt vuokrariidassa on päädytty sovintoon.

Antti Hulkko eli muusikko Andy McCoy ja vaimo Angela Nicoletti-Hulkko ovat olleet ongelmissa vuokran maksamisen suhteen. Pari ei ole maksanut noin 1050 euron suuruista vuokraansa Helsingin asunnostaan seitsemään kuukauteen, elokuun 2014 ja helmikuun 2015 väliseltä ajalta.

Vuokranantaja peri pariskunnan vuokrarästejä oikeusteitse. Andy ja Angela puolestaan vaativat helpotusta vuokranmaksuun pitkittyneen saneerauksen aiheuttamien haittojen vuoksi.

Päätös sovinnon vahvistamisesta

Nyt McCoyt ja vuokranantaja ovat päässeet asiassa sovintoon. Osapuolet ovat tiistaina 5. toukokuuta pyytäneet Helsingin käräjäoikeutta vahvistamaan sovintosopimuksen asian ratkaisuksi.

Torstaina 7. toukokuuta Helsingin käräjäoikeus totesi, että sovinto ei ole lainvastainen eikä selvästi kohtuuton. Näin ollen käräjäoikeus päätti asian käsittelyn torstaina vahvistamalla sovinnon. Osapuolilla on kuitenkin oikeus hakea vielä muutosta päätökseen hovioikeudelta viimeistään 15.5.

Käräjäoikeuden päätöksestä käy ilmi osapuolten sovintoon liittyvät sopimukset. McCoyn asunnon vuokrasopimus todetaan puretuksi ja pariskunnan on muutettava asunnosta pois viimeistään 1.8.2015. Muuttopäivämäärä heidän pitää ilmoittaa vuokranantajalle viimeistään heinäkuun puolivälissä.

Sopimuksesta käy ilmi, että osapuolet päätyivät vuorkarästien suhteen kompromissiratkaisuun. Andyn ja Angelan on maksettava marras-joulukuulta 2014 puolet täysmääreisestä vuokrasta (eli 525/kk) ja tammi-maaliskuulta 2015 täysmääräinen vuokra.

Huhtikuun vuokran (1050 euroa) parin on maksettava 18. toukokuuta mennessä ja toukokuun vuokran kahdessa osassa 16. toukokuuta mennessä. Kesä-heinäkuun vuokrien lisäksi parin on vielä suoriuduttava 2100 euron suuruisesta vuokravakuudesta (ajalta kesä-heinä-elokuu).

Yhteensä maksettavaa kertyy marraskuun 2014 ja elokuun 2015 väliseltä ajalta noin 12 000 euron verran. Mikäli Andy ja Angela eivät suoriudu sovintosopimuksessa sovituista maksuista, menevät ne ulosottoon. 

Lue myös:

    Uusimmat