André Chaker: Suomi on parhaimmillaan vaikeina aikoina

André Noël Chaker 17:22

Studio55.fi-lähetyksessä vieraillut kirjailija André Chaker sanoo, että vakaus ja lainkuuliaisuus ovat Suomen vahvuuksia – on vain huolehdittava, ettei vahvuus muutu heikkoudeksi.

Kirjailija, yrittäjä ja Vuoden Puhuja 2012 André Chaker uskoo Suomeen. Hän kertoo, että mittausten mukaan Suomi on ollut maailman vakain maa kaksi viimeistä vuotta. 

– Vakaus! Sekin on arvo! Se on vahvuus suomalaisuudessa. Ja se on yksi syy, miksi Google investoi Haminan lähellä datakeskukseen. Koska tämä maa on maailman vakain maa! Se pysyy, regulaatio (säätely) pysyy, kaikki on kunnossa!

Yhdysvaltain Suomen-suurlähettiläs Bruce Oreck totesi Helsingin Sanomien haastattelussa 7.12.2014, että Suomi kahlitsee itsensä liiallisella byrokratialla ja lakien viidakolla. Chaker kommentoi, että toisinaan lainkuuliaisuudessa ja sääntöjen seuraamisessa voi tulla ylilyöntejä. Hän uskoo poliitikkojen olevan valppaana ja muuttavan sääntöjä tarpeen tullen.

– Joskus vahvuus on niin vahva meissä, että siitä tulee heikkous, ja päinvastoin. Tässä asiassa regulaatio menee joskus vähän liian pitkälle, mutta se on lähtökohtaisesti suomalainen vahvuus.

Chaker julkaisi vuonna 2011 kirjan The Finnish Miracle – Ihanuuksien ihmemaa. Nyt kolme vuotta myöhemmin hän on edelleen sitä mieltä, että Suomi on ihanuuksien ihmemaa.

– Suomi on parhaimmillaan, kun ajat ovat vaikeat. Sodan jälkeen, laman aikana – minä uskon vakaasti Suomeen edelleen. Perusasiat ovat edelleen kunnossa: opetus on maailmanluokkaa, kekseliäisyys on maailmanluokkaa, luottamuksen taso on korkealla, sisua on vielä ja vielä tulee olemaan. En ole huolissani, ja kyllä pidän linjani.

Miksi André Chaker kirjoittaa Joulupukin sankaritarinan? Mitä Chaker sanoi suomalaisten rationaalisuudesta? Katso lähetys.

Lue myös:

    Uusimmat