Mainos

Analyytikko Nokia-uutisesta: "Tästä voi tulla vuosien kivinen tie"

Nokia ja Alcatel-Lucent ovat vahvistaneet yhtiöiden yhdistämisen. Asiantuntijan mukaan yhtiöiden yhdistyminen voi nostaa Nokian johtavaksi toimijaksi.

– Kyllä tämä uusi yhdistelmä tulee nousemaan verkkomarkkinoilla ihan Ericssonin rinnalle. Se on hienoa, että nyt muodostuu maailmalle kaksi erittäin vahvaa länsimaista toimijaa, Ericsson ja Nokia, jotka ovat kilpailukykyisempiä kiinalaisia toimijoita, esimerkiksi Huaweita vastaan, analyytikko Mikael Rautanen Inderes-analyysiyhtiöstä arvioi.

Nokia on ilmoittanut ostavansa kaikki Alcatel-Lucentin liikkeeseen laskemat osakkeet. Yhdistyneen yhtiön nimi on Nokia ja sen pääkonttori on Suomessa.

Rautasen mukaan edessä on kuitenkin raskas ja vaikea fuusio.

– Tällä alalla tehdyt fuusiot ovat historiallisesti olleet erittäin epäonnistuneita. Niin Alcatel ja Lucentin fuusio kuin Nokian ja Siemensin verkkotoimintojenkin fuusio, Rautanen sanoo.

Analyytikon mukaan suurin riski fuusiossa tulee olemaan Nokia-Alcatel-Lucentin yhdistelmän toimivuus.

– Tässä hyvin erilaiset kulttuurit törmäävät yhteen. Ei tule olemaan helppoa missään nimessä, että tämä kokonaisuus hiotaan toimivaksi. Isoin riski on se, että tästä tulee vuosien kivinen tie, analyytikko Mikael Rautanen Inderes-analyysiyhtiöstä kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.