Analyytikko Nokian yritysjärjestelyhuhuista: "Ikävästi samaa kaikua kuin matkapuhelinten kriisivuosina"

Vaikeuksissa oleva Nokia harkitsee yritysjärjestelyjä taloustilanteensa kohentamiseksi, kertoo uutistoimisto Bloomberg. Nokiasta asiaa ei kommentoida.

Bloombergin lähteen mukaan harkinnassa on useita vaihtoehtoja. Nokia saattaa myydä osia yhtiöstä. Myös yrityskauppa on mahdollinen. Jopa yhdistymistä ruotsalaisen Ericssonin kanssa on väläytetty.

Nokiaa seuraavan Inderesin analyytikko Mikael Rautasen mukaan kaikki kortit ovat yhä pöydällä. 

– Vaihtoehtojen miettiminen kertoo siitä, että Nokia ei ole tällä hetkellä ihan terve yhtiö. Kun on rakenteellisia ongelmia, niin täytyy miettiä isoja rakenteellisia ratkaisuja. 

Rautanen toivoo, että Nokia pysyisi suomalaisena yhtiönä. 

– Näin suomalaisena vähiten toivottua on, että koko Nokia myytäisiin. Tässä on nyt ikävästi vähän samaa kaikua kuin matkapuhelinten kriisivuosina, jolloin mietittiin Nokian tulevaisuutta ja yhtiöllä oli syviä ongelmia. Silloin saatiin viime hetkillä tehtyä sellaisia järjestelyitä, joissa yhtiölle saatiin uusi elämä. 

Rautanen ei pidä Nokian yhdistymistä Ericksonin kanssa lainkaan todennäköisenä. 

– Kilpailuviranomainen ei pystyisi hyväksymään sitä. 

Nokian ja Ericssonin liitto voisi kilpailla paremmin kiinalaista Huaweita vastaan 5g-verkkomarkkinoilla. Yhdistyminen voisi kuitenkin kompastua kilpailuviranomaisiin, sillä 5g-markkinat ovat voimakkaasti keskittyneitä Huawein, Ericssonin ja Nokian ympärille.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja