Ampumahiihtotähti Dorothea Wierer kärsii ikävistä oireista, sairastelu vei voimat MM-kisojen alla – "Olen ottanut paljon lääkkeitä voidakseni kisata"

Ampumahiihdon italialaistähti Dorothea Wierer paljastaa sairastelleensa MM-kisojen alla, eikä hän ole toipunut vielä täyteen kuntoon.

Ampumahiihdon MM-kisat ovat käynnistyneet italialaistähti Wiererin osalta tahmeasti. Wierer sijoittui kisat henkilökohtaisten matkojen osalta avanneessa sprinttikilpailussa 20:nneksi.

Syy kehnoon alkuun on yksinkertainen. Moninkertainen arvokisamitalisti Wierer sairastui juuri ennen MM-kisojen alkua, eikä tähtihiihtäjä ole vielä toipunut täysin sairastelustaan.

– Olen kärsinyt flunssasta ja kurkkukivusta. Olin vuoteenoma kaksi päivää ennen saapumistani tänne. Se ei ole oikein optimaalinen tapa valmistautua MM-kisoihin, Wierer kertoo Fondo Italialle.

Sairastelu on vaikuttanut ainakin hetkellisesti Wiererin kisakuntoon todella voimakkaasti. Italialaishiihtäjä on joutunut turvautumaan jopa lääkkeisiin lieventääkseen oireitaan.

– Sairastelu on rokottanut minua aika lailla. Olen ottanut paljon lääkkeitä voidakseni kisata.

MM-kisat jatkuvat sunnuntaina takaa-ajokilpailulla. Wierer lähtee ladulle lähes puolitoista minuuttia kärkeä perässä. 30-vuotias Wierer toivoo löytävänsä jälleen huippukuntonsa ennen kuin kisat päättyvät.

– Katsotaan, miten tämä tästä kehittyy. Toivottavasti palautuisin ja pääsisin takaisin hyvään kuntoon. Muuten näistä MM-kisoista tulee todella pitkät.

Lue myös:

    Uusimmat