Tero Seppälä hurjassa lyönnissä – tykitti kärkiviisikkoon Ruhpoldingissa

Tero Seppälä sijoittui viidenneksi ampumahiihdon maailmancupin pikakilpailussa Saksan Ruhpoldingissa. Sijoitus sivuaa Seppälän uran parasta maailmancupissa. Hän oli viides Östersundin takaa-ajokisassa joulukuussa.

Seppälä selvitti sekä makuu- että pystyammunnan puhtaasti. Maalissa eroa kisan voittaneeseen Ranskan Quentin Fillon Mailletiin oli 41,9 sekuntia. Toiseksi sijoittunut Saksan Benedikt Doll päihitti Seppälän 34,7 sekunnilla, mutta ensimmäinen pääsy maailmancupin palkintopallille ei kovin kauas jäänyt: kolmoseksi ehtinyt Valko-Venäjän Anton Smolski peittosi Seppälän 9,8 sekunnilla.

Kisasta puuttuivat Norjan kärkimiehet, muun muassa Johannes Thingnes Bö ja Tarjei Bö. Seppälältä suoritus oli silti mallikas ja uran paras pikakilpailu, ja lähtöasemat sunnuntain takaa-ajokisaan ovat hyvät.

Takaa-ajoon selvitti tiensä myös yhden sakon ampunut Olli Hiidensalo, joka oli 48:s. Kaksi sakkoa koonnut Heikki Laitinen oli 73:s ja puhtaasti ampunut Jaakko Ranta 88:s.