Tuomas Grönman ja Tero Seppälä jäivät kirvelevällä tavalla pisteittä – kolme suomalaismiestä takaa-ajoon

Tuomas Grönman ja Tero Seppälä taipuivat ensimmäisinä miehinä pistesijojen ulkopuolelle ampumahiihdon maailmancupin pikakilpailussa Itävallan Hochfilzenissä.

Pikakisan kaksi ampumapaikkaa ilman sakkoja selvittänyt Grönman oli 41:s (+1.48,0) ja yhden sakon ampunut Seppälä 42:s (+1.48,8), kun pinnoja jaetaan 40 parhaalle. Viimeisen pistesijan napannut Ranskan Aristide Bègue pesi Grönmanin 4,8 sekunnilla.

10 kilometrin kilpailun voittoon tykitti Norjan Johannes Thingnes Bö. Yhden sakkokierroksen kiertänyt Bö vei ykkössijan 8,6 sekunnin erolla ennen Ranskan Martin Fourcadea, joka ampui puhtaan kisan.

Kolmas oli Fourcaden tapaan nollat ampunut Saksan Benedikt Doll (+10,2).

Lauantain takaa-ajokisaan selviytyi 60 parhaan joukossa kolme suomalaismiestä, kun Olli Hiidensalo sijoittui pikakisassa yhdellä sakollaan 56:nneksi (+2.03,8).