Ampui teloitustyyliin entisen esimiehensä: Sipoon murhaajan uskotaan suunnitelleen toisenkin Ilmarisen työntekijän surmaamista, laittoi jäljittimen autoon – Kohde: "Onhan tämä nyt aika karmivaa"

Sipoon murhaajan uskotaan suunnitelleen toisenkin Ilmarisen työntekijän surmaamista, laittoi jäljittimen autoon 0:43

Poliisi uskoo Sipoon murhaajan suunnitelleen myös toisen Ilmarisen aikaisen kollegansa surmaamista. Tarkempi motiivi jäi mysteeriksi.

Kollega työskenteli Sipoon surmaajan kanssa samassa työpaikassa ja tiimissä kolmisen vuotta.

Asia tuli ilmi miehen ammuttua entisen esimiehensä. Poliisille selvisi, että mies on seurannut surmaamaansa miestä seurantalaitteilla.

Tutkinnassa selvisi myös muita seurantalaitteita, ja vertaamalla niitä miehen entisten työkavereiden kännyköiden sijaintiin poliisi huomasi, että yhden työkaverin kännykkä paikantui samaan paikkaan seurantalaitteen kanssa.

Auton pohjaa tutkiessa sen peräosasta takapuskurin takaa löytyikin kaksi mustaa laitetta. Epäillyn kännykästä löytyi myös kuva miehen autosta.

Kohteelle yllätys

Suunnitellun henkirikoksen kohde kertoi poliisille kuulusteluissa, että ei ollut erityisissä riidoissa miehen kanssa, mutta kertoi vaikutelmansa olevan, ettei mies oikein pitänyt hänestä.

Heillä oli ollut erimielisyyksiä työtä koskevista asioista, mutta kuulusteluissa mies ei osannut sanoa, mikä voisi olla murha-aikeiden taustalla. Hän esitti kuulusteluissa eräitä spekulaatioita, jotka poliisi oli esitutkintamateriaalissa kätkenyt yksityisyyttä koskevina seikkoina.

Kohde kuvailee miehen mielialojen vaihdelleen paljonkin ja tämän olleen kiukkuinen erityisesti ennen irtisanoutumistaan Ilmariselta.

– Hän saattoi hermostua ulospäin katsottuna hyvinkin pienistä asioista.

Irtisanoutumiseen liittyi esimiehen vaihtuminen. Miehellä oli ollut kitkaa esimiehen kanssa, ja saattoi tulla palavereista ulos "vihasta täristen". Seuraamansa uhrin mukaan mies olisi itse halunnut esimieheksi.

– Hänestä kuitenkin huomasi, että häntä ärsytti, ettei häntä valittu, seurannan uhri kertoo.

Seurannan kohteen käsityksen mukaan mies oli kuvitellut pääsevänsä helposti parempiin hommiin, mitä ei kuitenkaan tapahtunut.

"Lukenut kirjasta, miten ihmisen pitää käyttäytyä"

Hän kuvaili tekijää muutenkin erikoiseksi hahmoksi.

– Hän oli sosiaalisesti aika hämärä tapaus, ja vaikutti, että hän oli lukenut kirjasta, miten ihmisen pitää käyttäytyä. Hänen tunteitaan oli vaikea lukea, suuttumuksen hänessä kyllä näki, mutta muuten hänestä ei ottanut selvää.

Se, miksi hän oli valikoitunut uhriksi, jäi selvittämättä. Koko tapaus oli hänestä kummallinen.

– Tämä tuntuu jotenkin niin oudolta. Minä en kuitenkaan ole liittynyt esimerkiksi mahdollisiin palkkaneuvotteluihin tai muutenkaan miehen urakehitykseen. Silloin kyllä aistin, että ei hän minusta tainnut hirveästi tykätä, mutta ei kuitenkaan niin, että hän minulle jotain tekisi.

– Onhan tämä nyt aika karmivaa.

Mies pohtii, että saattoi vaimonsa kanssa nähdä miehen puuhailemassa kerrostalonsa sisäpihalla taskulampun kanssa. Varmuutta tästä ei kuitenkaan ole.

Seurantalaitteet asentanut mies ampui teloitustyyliin entisen esimiehensä Sipoossa viime heinäkuussa. Poliisin päästyä tämän jäljille ja lähdettyä ottamaan häntä kiinni asunnostaan mies avasi oven läpi tulen ja surmasi sen jälkeen itsensä. Tutkinnassa ei ole paljastunut muita mahdollisia kohteita surmatun esimiehen ja seuratun kollegan lisäksi.

Lue myös:

    Uusimmat