Sipoon murhan uhri oli pidetty esimies – työnantaja yllättyi tekijän katkeruudesta miestä kohtaan: "Mitään ongelmia ei näkynyt ulospäin"

Sipoon murhan pääepäilty osasi odottaa poliisia ennen Kasarmikadun operaatiota 1:00

Sipoon murhasta epäilty 34-vuotias mies työskenteli uhrinsa alaisena työeläkeyhtiö Ilmarisessa yli kahden vuoden ajan.

Poliisi uskoo, että miehelle oli jäänyt työpaikalta jonkinlaista katkeruutta tai kaunaa, joka johti veritekoon Sipoon Söderkullassa viime viikon maanantaina.

Ilmarisen yhteiskuntasuhdejohtaja Jaakko Kiander kertoo, että viime päivien uutiset ovat tulleet työyhteisölle järkytyksenä.

– Jo se on järkyttävää, että entinen työntekijä on murhattu. Se, että murhaajakin on aikoinaan ollut meillä töissä – se todella järkyttää koko yhteisöä.

Poliisin arvio motiivista yllätti

Miehet työskentelivät Ilmarisen hedge-sijoituksista vastaavassa yksikössä yhdessä noin kahden vuoden ajan. Uhri oli tuolloin tiimin esimies. Murhasta epäilty työskenteli salkunhoitajana.

Kumpikaan ei ollut enää yhtiön palveluksessa henkirikoksen aikaan. Uhri siirtyi muualle töihin viime keväänä. Murhaajaksi epäilty jätti yhtiön jo alkuvuodesta 2016.

Ilmarisessa yllätyttiin, kun poliisi kertoi epäilevänsä, että henkirikoksesta epäilty oli kantanut kaunaa entistä esimiestään kohtaan vuosien ajan.

– Meillä ei ole tietoa, että yksikössä olisi ollut kiusaamista tai huonoa ilmapiiriä. En tunne yksityiskohtaisesti tiimin toimintaa, mutta ei sieltä ole ulospäin mitään ongelmia näkynyt, Kiander sanoo.

Uhri oli pidetty työkaveri

Kianderin mukaan uhri oli korkeasta asemastaan johtuen laajalti tunnettu ja pidetty henkilö työyhteisössä.

– Hän oli mukava työkaveri, joka tuli hyvin toimeen ihmisten kanssa. Hän oli myös pätevä työssään.

Poliisi kertoi aiemmin MTV Uutisille, että teosta epäilty oli suunnitellut entisen työtoverinsa surmaa ainakin puolentoista kuukauden ajan. Poliisin mukaan mies oli muun muassa seurannut uhria.

Uhri löydettiin surmattuna kotoaan viime viikon tiistaina.

Poliisi meni epäillyn asunnolle Helsingin Kasarmikadulle eilen illalla. Kun miestä yritettiin ottaa kiinni, hän ampui kolme laukausta kohti poliisia ja lopulta itsensä.

Lue myös:

    Uusimmat