Poliisi avaa mahdollisia motiiveja MTV:lle: "Sipoon murhaaja koki, ettei hänelle maksettu töistä yhtä paljon palkkaa kuin muille"

Kasarmikadun murhaepäilyn ovessa useita luodinreikiä 0:48

Itä-Uudenmaan poliisi on edistynyt Sipoon suunnitelmallisen ja julman murhan tutkinnassa. Epäilty motiivi töissä koetusta katkeruudesta on vahvistunut.

– Motiivi näyttää entistä selvemmin liittyvän Ilmarisen aikoihin. Murhasta epäilty oli ainakin omissa ajatuksissaan kokenut, että häntä kohdeltiin eri tavalla kuin muita ja vaikka hän teki enemmän töitä, hänelle ei maksettu yhtä paljon palkkaa kuin muille. Tällaisia viitteitä on tutkinnassa ja ihmisten puhutteluissa tullut ilmi, tutkinnanjohtaja Mikko Minkkinen sanoo MTV Uutisille.

Murhaepäilty työskenteli Ilmarisessa salkunhoitajana. Uhri työskenteli sijoitusjohtajana eli epäillyn esimiehenä.

Poliisi jatkaa todistajien kuulemisia. Muun muassa Ilmarisen väkeä kuullaan lisää lähiviikkoina. Minkkinen arvioi, että esitutkinta kestää vielä ainakin pari, kolme kuukautta.

Seurasi uhriaan jo toukokuun alusta

Poliisi on saanut teknisessä tutkinnassa vahvan näytön, joka sitoo murhaepäillyn tekoon. Surmapaikalta on löytynyt tekijän dna:ta.

Tutkinnassa on lisäksi selvinnyt, että murhaaja oli aloittanut uhrin seuraamisen jo toukokuun alusta.

– Tästäkin on saatu varma näyttö, Minkkinen sanoo.

Murhaaja odotti uhriaan Sipoossa, kun tämä tuli kotiin ennen iltaseitsemää. Poliisin epäilyjen mukaan he menivät samalla ovenaukaisulla sisään. Tekijä uhkasi todennäköisesti jo tässä vaiheessa uhria aseella.

Murhan tekoaika 26 minuuttia

Sisällä talossa tekijä sitoi uhrin ja surmasi tämän teloitustyylisesti.

Teko kaikkinensa ulko-oven aukaisusta murhaajan poistumiseen talosta kesti 26 minuuttia.

Sijoitusjohtaja murhattiin maanantaina 23. päivä heinäkuuta. Uhrin löysi seuraavana päivänä hänen alaikäinen tyttärensä.

Murhasta epäilty teki itsemurhan puolitoista viikkoa myöhemmin Helsingin Kasarmikadun asunnossa, kun poliisi oli ottamassa häntä kiinni.

Lue myös:

    Uusimmat