Mainos

Amnesty suomii pakolaissopua kovin sanoin: EU käänsi selkänsä

EU käänsi selkänsä pakolaisille ja YK:n pakolaissopimukselle tämänpäiväisellä päätöksellä, arvioi Amnestyn oikeudellinen asiantuntija Mikko Aarnio.

– Sopimuksen on määrä lopettaa ihmissalakuljetus, mutta suunnitelma perustuu vain sille, että pakolaiset saadaan pysymään poissa Euroopan rajojen sisäpuolelta hinnalla millä hyvänsä. Vaikka yksi reitti Eurooppaan sulkeutuu, hädänalaiset ihmiset löytävät uusia, Aarnio kommentoi.

Hänen mukaansa EU:n ja Turkin pakolaissopimus on hätiköity ja suunnitelma Kreikkaan pyrkivien pakolaisten käännyttämisestä takaisin Turkkiin moraaliton ja syvästi ongelmallinen kansainvälisen oikeuden kannalta.

– Kreikka ei ole pystynyt käsittelemään maahan saapuneiden turvapaikanhakijoiden hakemuksia. Turkissa ei ole toimivaa turvapaikkajärjestelmää, eikä maa tarjoa kansainvälistä suojelua kaikille sitä tarvitseville, Aarnio sanoo Suomen Amnestyn tiedotteessa.

Hänen mukaansa tätä tilannetta ei korjata kahdessa päivässä. Tämän takia on olemassa todellinen vaara siitä, että kansainvälistä suojelua tarvitsevia lähetetään Turkista alueille, jossa he ovat vaarassa joutua tapetuiksi, kidutetuiksi tai vainotuiksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.