Ammattilaisten niksit: Näin muuntaudut vietteleväksi pin-up-tytöksi

Yltiönaiselliseen pin-upiin hurahtanut Heidi Niemi ja ammattimeikkaaja Milla Ekman kertovat, miten täydellinen pin-up-tyyli syntyy.

Vintage- ja pin-up-henkisten vaatteiden kauppaa, Pin-Up Garagea pitävä Heidi Niemi, 32, on pukeutunut viimeiset 4–5 vuotta äärinaisellisesti.

– Olen aina tykännyt ja ihaillut pin-up-tyttöjä, mutta se ei ole näkynyt omassa pukeutumisessani. Pukeuduin vielä jossain vaiheessa aika tylsästi ja vaatimattomasti. Nykyisen tyylin löytäminen vaati itsetutkiskelua, jonka tuloksena tajusin, että nautin ja saan iloa siitä, että saan pukeutua näin. Tunnen olevani oma itseni, kun minulla on joka päivä mekko päällä, enkä erottele juhla- ja arkivaatteita, Niemi muistelee.

Niemi ei ole ainoa supernaiselliseen pin-up-tyyliin luottava, vaan myös valtavirtojen suosimat vaateliikkeet myyvät nykyään tätä henkeä kuvastavia vaatteita – kyseessä ei siis ole ainoastaan enää alakulttuuri. Niemellä ihastus alkoi mummin vanhoista valokuvista.

– Se on varmaankin jollain tasolla myös vastarintaa sille rappiomuodille, jota nähtiin esimerkiksi 1980-luvulla. Minäkin olen pukeutunut lapsena t-paitaan ja pyöräilyshortseihin, jonka jälkeen pukeutumiskulttuuri Suomessa on vasta kokenut murroksensa. Suomesta on tullut muotitietoisempi, osittain alakulttuurien kautta. Pin-up- ja fiftarikulttuuria on tosin ollut Suomessa jo ainakin 1970-luvulta lähtien. Se on kauniina ja naisellisena onnistunut innostamaan estetiikallaan. Edelläkävijöitä on ollut helppo seurata. Kun nainen vetää sellaisen vaatteen päällensä, tuntee olevansa kaunis. Ja siitä se lähteekin, harvempi ihminen kun tuntee oikeasti olevansa kaunis t-paita ja pyöräilyshortsit päällä. Se on toisaalta itseilmaisua, toisaalta kaipuuta kauneuteen. Kuka ei haluaisi tuntea itseänsä kauniiksi? Onhan ihminen kaunis ilman pin-up-vaatteitakin, mutta kyllä minulle itselleni vaate tekee paljon ja on osa itseilmaisua.

Niemi kehottaa kokeilemaan naisellista pin-up-tyyliä vaikka pikkujouluissa tai muissa juhlissa. Kulmakivet onnistuneeseen kokonaisuuteen ovat:

1. Vaatteet, kuten kynähameen tai kellohelmaisen mekon tapaiset klassikot. Myös oikean värinen farkku muuttuu käänteillä pin-upiksi!

2. Kokonaisstailaus, eli meikki ja hiukset vaatteiden lisäksi.

3. Asenne. Pin-up-henkeen kuuluu iloinen ja ihana olemus.

– Suurin kauneus lähtee ihmisten silmistä ja siitä, että tuntee olonsa kauniiksi ja hyväksi, nainen muistuttaa.

Ammattilaisen vinkit onnistuneeseen pin-up-meikkiin

Burleskiesiintyjä Miss Millie Mimosa, eli arkisemmin meikkaaja-kampaaja Milla Ekman, 33, kertaa, että naisellisen meikin pohjana toimii kaunis, tasainen ja heleä iho. Meikkiammattilainen kertaa vinkit onnistuneeseen pin-up-meikkiin:

Tasaisen pohjameikin ei tarvitse olla liian peittävä, vaan peittävyys määritellään ihon kunnon mukaan. Jos meikkivoide on tarpeeksi läpikuultava, on meikki samalla peittävä, mutta heleä.

Siipirajauksia kannattaa harjoitella. Luomimeikki ei ole suuressa osassa, koska jo rajauksella saa aikaan syvyyttä. Rajausten tekeminen on yleensä hankalin osuus pin-up-meikkiä. Ekman neuvoo harjoittelemaan ja etsimään oikean välineen itselleen. Se voi olla kajal, tussi tai sivellin.

Selkeät kulmakarvat, ei välttämättä voimakkaat. Kiinnitä huomiota kulmien muotoon.

Tekoripset. Harjoittele tekoripsien laittoa. Kiireessä jokainen voi möhliä!

Kirkas huulipuna.

Heleä poskipuna, joka sopii omaan ihonväriin. Värien valintaan kannattaa kiinnittää huomiota!

– Kenestäkään ei tule mestaria päivässä! Ekman toteaa ja suosittelee jättämään esimerkiksi rajausten kokeilemisen rauhalliseen vapaahetkeen, ei kiireeseen ennen tärkeää juhlailtaa.

Lue myös:


Teksti: Jenni Junkala

Kuvat: AVA

Lue myös:

    Uusimmat