Pukeutumisneuvoja: Työpaikalla saa korostaa naisellisuutta!

Pukeutumisneuvoja Kikka Seppä kertoo AVAlle, kuinka työpaikalle voi pukeutua naisellisesti ja tyylikkäästi. Poimi vinkit talteen ja ole työpaikalla eduksesi!

MTV3.fi uutisoi hiljattain väitöstutkimuksesta, joka kertoo seksikkääksi miellettyjen opettajien joutuvan kollegoidensa keskuudessa usein nimittelyn ja kiusaamisen kohteeksi. AVA kysyi naispuolisilta lukijoiltaan, . Mikä sitten on liian seksikästä pukeutumista työpaikalla – ja kuinka omaa naisellisuuttaan voisi korostaa tyylikkäästi?

– Työpaikalla ei saisi olla hirvittävän seksikäs, sillä yleensä työnantaja odottaa tietynlaista pukeutumista tai pukeutumiskoodia. Työpaikkapukeutumisessa ei ole hyväksi erottua liikaa. Suomessa tosin alipukeudutaan helposti ja sitten saattaa käydä niin, ettei koko pukeutumiseen kiinnitetä lähes ollenkaan huomiota, kertoo pukeutumisneuvoja Kikka SeppäDress You Up -yrityksestä.

Seppä muistuttaa perussäännöistä esimerkiksi hameen pituudesta työpaikalla. Sopiva mitta on puoliväliin polvea tai heti polven yläpuolelle. Kun ottaa työpaikan pukeutumiskoodin huomioon, ei naisellisuudesta tarvitse kuitenkaan tinkiä.

– Naisellisuuttahan saa ehdottomasti korostaa. Siinä ei tule vaaraa olla liian seksikäs, paitsi jos lyö yli ja lähtee verkkosukkalinjalle liian avonaisine päänteineen. Naisellisuus tulee esille omalle vartalonmuodolle sopivilla leikkauksilla. Vartaloon saa hakea tiimalasimallia ja vartalon kaari saa näkyä, säkkiin ei tarvitse pukeutua! Vyötärö saa näkyä selkeästikin. Väreillä pystyy aika paljon vaikuttamaan, Seppä kertoo.

Esimerkkinä Seppä mainitsee naisellisen vaaleanpunaisen. Sävy yhdistettynä pienessä määrin esimerkiksi harmaaseen ja ruskeaan on yleinen, kaunis yhdistelmä.

– Musta on bisnespukeutumisessa ja ylipäätään hirmu huono väri. Se on luotaantyöntävä surun väri. Bisnespukeutuminen on aika virallista ja siinä pyritään välttämään liian juhlavaa tai liian arkista tyyliä. Toki persoonaansa saa näyttää, mutta yleisen etiketin mukaan työpaikalla on aina suotavaa pukeutua hillitysti, Seppä jatkaa.

Tärkeintä on hyvä itsetunto

Seppä korostaa hyvän maun olevan tärkeä edellytys pukeutumisessa.

– Jos esimerkiksi asiakkaallani on ollut tarve peittää jotain kohtaa vartalostaan, lähden mieluummin korostamaan niitä oikeita paikkoja ja jättämään vähemmälle huomiolle ne, mitä hän on peittänyt. Hyvin istuvista linjat ja värit ovat perusasioita, millä saa itsestään hyvinkin seksikkään näköisen. Siinä on kuitenkin se hiuksenhieno ero, että se on tyylikästä seksikkyyttä, Seppä sanoo.

Keski-Euroopassa naisellinen pukeutuminen on Sepän mukaan paljon luontaisempaa.

– Suomessa tuntuu olevan vähän enemmän säkkipukeutumisfiilistä. Tietysti meidän säätkin vaikuttavat siihen, että käytännöllisiä vaatteita tarvitaan.

Pukeutumisneuvoja muistuttaa hyvän itsetunnon olevan tärkein ase pukeutumisessa. Silloin ei voi naiselliset kurvitkaan tehdä naisesta vähemmän pätevää muiden silmissä.

– Jos on hyvin muodostunut, tyylikäs ja vielä itsevarma ja osaa asiansa, siinä voi olla muut hämillään. Jos taas häpeää omaa naisellisuuttaan, saatetaan siihen iskeä hanakasti kiinni. Uskon, että auttaa, kun on itselleen sopivat ja oikein istuvat vaatteet. Vaikka vastapuoli ei tietäisi mitään pukeutumisesta, huomaa, että kokonaisuus on hallittu.

Pikkujouluissa saa korostaa dekolteeta

Entäs sitten työpaikan pikkujoulut? Saako siellä jo irrotella ja laittaa jotain huomiota herättävämpää päälle? Seppä muistuttaa tarkistamaan ensin juhlan pukukoodin, jos sellainen on kutsussa mainittu.

– Pukukoodia noudattamalla kunnioitetaan juhlan järjestäjää. Pikkumusta on yleispätevä ja turvallinen naisen vaatekaapin kulmakivi, minkä tyyliä voi asusteilla muuttaa monenkin näköiseksi. Kotelomekko tai juhlavampi housupuku on naisella hyvä. Toki väriä saa käyttää. Kyseessä on kuitenkin juhla, ei siellä tarvitse olla niin virallinen kuin töissä. Firmankin juhlissa on hyvä muistaa, että keskustelua käydään aina niin paikan päällä kuin jälkikäteen. Ei kuitenkaan tarvitse pukeutua arkisesti tai tylsästi, Seppä kannustaa.

Myös avonaiset pääntiet saavat pukeutumisneuvojan siunauksen, kun firman pikkujouluista puhutaan.

– Iltajuhlissa voi käyttää avonaisempaa pääntietä kuin työpaikalla. Avonainen pääntie, joka korostaa nätisti dekoltee-aluetta, on vain todella kaunis. Suurin osa juhlamekoistakin on avonaisia, olkaimettomia juhlamekkoja. Ihan hyvin voi korostaa dekolteeta ja käyttää kauniita koruja, Seppä vinkkaa.


AVA

Kuvat: Shutterstock (kuvien henkilöt eivät liity juttuun)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja