Ammattijonottaja ja hengityksen hajun arvioija – nämä uskomattomat ammatit todella ovat olemassa

Maailmassa on paljon ammatteja, joiden olemassaolosta monilla ei ole tietoakaan. Lue listaus yllättävistä ammateista ja heidän toimenkuvistaan.

Nykypäivänä voimme maksaa ammattilaisille siitä, että he tekevät meidän puolestamme lähes mitä tahansa. Kävelyttävät koiriamme, rakentavat huonekalumme ja halaavat meitä, kun olemme yksinäisiä. Aivan oikein, nykyisin voit palkata myös ammattilaisen käpertymään kanssasi sängylle.

Lue, mitä käpertyjän ja kahdeksan muun yllättävän ammattilaisen työnkuvaan kuuluu. 

Jäävuoren siirtäjä

Jäävuoren siirtäjästä tuli ammatti heti Titanicin uppoamisen jälkeen vuonna 1912. Jäävuoren siirtelijän työnkuvaan kuuluu jäävuorien seuraaminen ja turvallisten laivareittien selvittäminen. Tarvittaessa jäävuoren siirtäjä hinaa epätoivotun jäävuoren pois laivareitiltä. Tehtävää hoitaa nykyisin Yhdysvaltojen rannikkovartiosto.

Ammattina morsiusneito

Ammattimainen morsiusneito auttaa morsiamia muiden morsiusneitojen tavoin ennen heidän suurta päiväänsä. Palkattu morsiusneito toimii morsiamen henkilökohtaisena avustajana, sekä organisoi tarvittaessa myös hääjuhlia. Jos omat morsiusneidot eivät ole sieltä järjestelmällisimmästä tai luotettavimmasta päästä, kannattaa ammattilaisen palkkaamista harkita. 

Kasvojen tunnustelija

Kasvojen tunnustelija, eli hienommalta nimeltään aistien tutkija, käyttää käsiään kasvojen ihon tulkitsemiseen. Kasvojen tunnustelijan avulla voit selvittää esimerkiksi sen, sopiiko tietty kosteusvoide tai partaterä ihollesi.

Halailija

Useat ihmiset kärsivät ihmiskontaktien ja läheisyyden puutteesta. Tähän vaivaan on nyt ratkaisu, nimittäin halailija. Voit palkata halailijan käpertymään kanssasi vaikkapa sohvalle, jolloin monet murheet unohtuvat.

Koirasurffauksen opettaja

Surffaus ei ole yksinomaan ihmisten laji, sillä useat ihmiset palkkaavat surffauksenopettajia myös koirilleen. Osa surffauspalveluja tarjoavista yrityksistä on ryhtynyt tarjoamaan suosion kasvun myötä koirille myös omia, pidempikestoisia surffauskursseja. 

Hengityksen hajun arvioija

Hengityksen hajun arvioija työskentelee tyypillisesti yrityksessä, joka tuottaa purukumia, kurkkupastilleja tai suuvesiä. Arvioijat analysoivat näiden tuotteiden tehokkuutta ja antavat palautetta valmistajille.

Koiranruokien maistelija

Koiranruoan testaaja on monen yllätykseksi ihminen. Testaajan työtehtäviin kuuluu maistelun lisäksi ruoan ravintoarvojen ja koostumuksen analysointi.

Myös MTV testasi, miltä koiranruoka maistuu. Katso video:

Kanan sukupuolen määrittelijä

Kanansukupuolen määrittelijä määrittää vastakuoriutuneen tipun sukupuolen. Prosessi hoidetaan yleisesti intuitiolla, joten määrittelijäksi ei voi kouluttautua, vaan työtehtävään synnytään.

Ammattijonottaja

Ammattijonottaja tekee sitä, mihin monet muut ihmiset eivät normaalisti pysty. Eli jonottamaan. Näitä ammattijonottajia palkataan erityisesti suurten alennusmyyntien tai tuotelanseerausten aikoihin.

Vai onko toimittaja sittenkin se kaikkein oudoin ammatti? Katso videolta, kuinka toimitus selvisi nettihaasteesta.

3:36

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja