Amfetamiinia sisältänyt laihdutuslääke ajoi ex-missi Virpi Miettisen sekakäyttäjäksi: ”Se piristi ja vei ruokahalua”

Ex-missi ja kuvataiteilija Virpi Miettinen kertoo elämästään Peter Nymanin haastattelussa.

Vuonna 1965 Miss Suomeksi kruunattu Virpi Miettinen muistelee vaiherikasta polkuaan elämäkertateoksessa Tuhma prinsessa. Miettinen sai Suomen kauneimman naisen tittelin vain 18-vuotiaana ja siitä alkoi näyttävä ura kansainvälisenä mallina ja näyttelijänä.

1960-luvulla ihailtiin muotimaailmassa ihailtiin malli-ikoni Twiggyä, jonka innoittamana myös Miettinen alkoi syödä laihdutuslääke Miraprontia. Miettisen mukaan lääke piristi ja vei ruokahalua, ja oli laajalti mallien käytössä.

– Kahdeksan vuotta niitä söin, aina kun lähdin maailmankiertueelle. En tiennyt, että siinä oli amfetamiinia. Vasta myöhemmin selvisi, että tulin siitä sairaaksi, Miettinen muistelee.

Kun lääkkeen kanssa otti alkoholia, yhdistelmä oli kohtalokas. Lopulta Miettisen loistokas elämä suistui alkoholismin ryydittämään syöksykierteeseen, joka oli koitua kaunottaren kohtaloksi. Pahimmillaan hän yritti riistää itseltään hengen lääkkeillä.

Mikä on ollut Miettisen elämän kovin paikka? Entä mikä nosti ex-missin pohjalta? Katso haastattelu kokonaisuudessaan videolta artikkelin yläosasta.

Peter Nyman tiistaisin kello 22.40 MTV3-kanavalla!

Lue myös:

    Uusimmat