Pirkko Mannola, 84, ei tavoitellut menestystä, mutta saavutti sen silti – näin hän kuittaa vuoden 1958 Miss Suomi -voittonsa

26:24
Pirkko Mannolan ura lähti vauhdilla käyntiin: "En mihinkään pyrkinyt, kaikki tuli seuraavasta toiseen"

Pirkko Mannola nousi 50-luvun loppupuolella tähteyteen siitäkin huolimatta, ettei hän itse tavoitellut sitä.

Huomenta Suomi -ohjelman viikonloppulähetykset potkaistiin käyntiin lauantaina 14. tammikuuta. Ihkaensimmäisenä viikonloppuvieraana studioon asteli laulaja, näyttelijä ja entinen Miss Suomi Pirkko Mannola, 84.

Mannola nousi rytinällä parrasvaloihin voitettuaan Miss Suomi -kilpailun vuonna 1958. Hän päätyi kilpailemaan Suomen kauneimman tittelistä veljensä ilmoittamana, ja päätyi lopuksi nappamaan itselleen kilpailun voiton.

Samanlaisen sattumankaupan kautta sai alkunsa myös Mannolan laulajanura, kun tälle järjestettiin lehtihaastattelun yhteyteen koelaulut. Samoihin aikoihin nainen aloitti työskentelyn myös elokuva-alalla. Kaiken kaikkiaan Mannola on luonut uraa sekä Suomessa että ulkomailla.

Mannola kertoi Huomenta Suomen viikonloppujuontajille Niina ja Lorenz Backmanille, ettei hän itse edes unelmoinut nuorempana tähteydestä saati pyrkinyt siihen.

– Itsekin ihmettelen sitä, että miten kaikki meni. Aina oli joku, joka otti yhteyttä, hän sanoi ja lisäsi, että menestykseen johtaneet asiat olivat ikään kuin toisten ihmisten hänelle järjestämiä.

Mannolan mukaan hän ei ollut nuorempana mikään "eturivin tyttö", vaan pikemminkin melko ujo. Se, että hän ylipäätään päätyi missiksi, on Mannolan mielestä yllättävää.

Aska Tarkas kutsui minua pula-ajan missiksi, hän muisteli.

– Eihän minulla ollut [missin] edellytyksiä, olin alimittainen ja... Mutta sinä vuonna ei vain sattunut olemaan kauhean hyvä taso, niin minä aina sanon, hän jatkoi nauraen.

Miten ujoksi itseään tituleerannut Mannola käsitteli alati kasvanutta menestystään? Ymmärsikö hän itse olevansa tähti? Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja