Mainos

Amerikkalaisten huoli Pohjois-Koreasta kasvaa – CNN: Yli 60 prosenttia näkee maan merkittävänä uhkana

Amerikkalaisten huoli Pohjois-Koreasta on kasvanut. Uutiskanava CNN:n teettämän kyselyn mukaan 62 prosenttia amerikkalaisista katsoo, että Pohjois-Korea on merkittävä uhka Yhdysvalloille. Vielä viime maaliskuussa julkaistussa kyselyssä näin näki 48 prosenttia vastaajista.

Pohjois-Korea nähdään Yhdysvalloissa suurempana uhkana kuin Iran tai Kiina. Iranin näkee merkittävänä uhkana 33 prosenttia kyselyyn vastanneista amerikkalaisista ja Kiinan 20 prosenttia. Äärijärjestö Isisin kokee merkittäväksi uhaksi 64 prosenttia vastanneista.

Kyselyyn vastanneista 77 prosenttia uskoo, että Pohjois-Korea voi laukaista ohjuksen, joka yltää Yhdysvaltoihin asti.

Sotatoimet jakavat mielipiteet

Kyselyssä vastaajien äänet jakautuvivat melko tasaisesti, kun kysyttiin, pitäisikö Yhdysvaltojen ryhtyä sotilaallisiin toimiin Pohjois-Koreaa vastaan.

50 prosenttia vastanneista oli sitä mieltä, että vastauksena Pohjois-Korean ohjuskokeisiin sotilaallisiin toimiin olisi ryhdyttävä. 43 prosenttia vastusti asiaa.

CNN:n teettämään kyselyyn vastasi 1 018 satunnaisesti valikoitunutta ihmistä. Kyselyn virhemarginaali on 3,6 prosenttiyksikköä suuntaansa. Kysely tehtiin elokuun alussa.

Eniten sotilaallisen vastauksen puolesta olivat republikaanivastaajat, joista 74 prosenttia puolsi asiaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.