Mainos

Amerikkalaistähti Shiffrin voitti taas Levillä poron – tämän nimi on Sven

Mikaela Shiffrin voitti pujottelun maailmancupin avauskisan Levillä. Kyseessä oli amerikkalaisen yhdeksäs perättäinen voitto pujottelucupissa.

Amerikkalaisen voittomarginaali Sveitsin Wendy Holdeneriin oli Levin pakkasessa 67 sekunnin sadasosaa. Kauden avauskisan kolmonen oli Slovakian Petra Vlhona (-0,75 sekuntia). Shiffrin voitti Levillä nyt toisen kerran, ensimmäinen voitto on vuodelta 2013.

- Toisessa laskussa oli hieman vaikeuksia, rata oli vähän kulunut. Mutta kaikkiaan rinne oli taas erinomaisesti valmistettu kisaa varten. Ongelmani johtuivat enemmän kankeista jaloista, Shiffrin sanoi.

Levin voittaja saa oman poron. Shiffrinillä on niitä jo kaksi. Ensimmäisen nimi on Rudolph ja uudemman Sven. 21-vuotiaalla laskijalla on vielä useita vuosia aikaa voittaa lisää poroja itselleen.

- Nimi Sven tulee Frozen-elokuvasta. Vaikea sanoa, montako poroa minulla on 10 vuoden kuluttua. Se pitää varmaan katsoa sitten 10 vuoden päästä, alppinisti totesi.

"Syövät minut illalliseksi"

Shiffrin on pujottelun olympiavoittaja, kaksinkertainen maailmanmestari ja lajin kaksinkertainen maailmancupin kokonaiskilpailun voittaja. Se on huikea saldo 21-vuotiaalta urheilijalta.

Viime kaudella Shiffrin osallistui loukkaantumisten takia vain viiteen maailmancupin pujottelukisaan, ja voitti ne kaikki.

- Kaikki laskijat yrittävät koko ajan enemmän ja enemmän. Kaikki yrittävät voittaa minut. Luulen, että se tapahtuu aika pian. Kun otan lähtöalueella katsekontakin muihin tyttöihin, näen, että he haluavat syödä minut illalliseksi, Shiffrin nauraa.

Nainen laski kolme viikkoa sitten Söldenissä suurpujottelucupin avauskisassa toiseksi.

- On aina hyvä aloittaa kausi hyvillä suorituksilla ja sijoituksilla. Olen tyytyväinen alkuun, mutta kautta on niin paljon jäljellä. Minun pitää jatkossa laskea paremmin. Menen eteenpäin kisa kisalta, en mieti juuri nyt sen enempää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.