Amerikkalaisnaisen jalka painoi pahimmillaan 68 kiloa – raastavaa tilaa ei voi parantaa: "Tuntui, että vain odotin kuolemaa"

Janice Greene, 53, kärsii vaikeasta lymfedeemasta, jonka vuoksi hänen jalkansa painaa kymmeniä kiloja. Ollessaan suurimmillaan Greene ei voinut edes poistua kotoa.

Janice Greene, 53, kärsii vaikeasta lymfedeemasta. Sen vuoksi hänen toinen jalkansa on vaikeasti turvonnut: raaja painoi pahimmillaan noin 68 kiloa.

– En löydä vaatteita. En löydä kenkiä. En mene ulos paljoa, koska monet seuraavat minua ja yrittävät ottaa kuvan minusta, amerikkalainen Greene sanoo Barcroft TV:n haastattelussa.

Tilaa ei voi parantaa

Greene on kärsinyt imusuoniston ongelmista koko elämänsä. Tilaa ei voi parantaa. Se alkoi vaivata Greeneä kuusivuotiaana.

Lapsena Greene vietti paljon ainaa sairaalassa, ja hänen äitinsä yritti epätoivoisesti löytää lapselleen apua. Myös Greenen siskoilla on sama tila.

Greene on lapsena leikattu kerran tilan parantamiseksi. Hänen isänsä kuitenkin kieltäytyi uusintaleikkauksesta, koska paraneminen kesti niin kauan.

Ollessaan suurimmillaan Greene ei voinut poistua kotoa

Greene voi nukkua vain sängyn toisella puolella, jotta hänen verenkiertonsa ei häiriintyisi. Raaja täytyy sitoa tiukasti sideharsolla, ja sitä täytyy tarkkailla haavojen tai naarmujen varalta.

– Kun tapasin Janicen, hän kysyi minulta, halusinko nähdä hänen jalkansa. Sanoin "en, sillä ei ole minulle merkitystä, haluan oppia tuntemaan sinut ihmisenä", Greenen aviomies Raymond sanoo.

– Suojelen Janicea paljon. Jos näen ihmisiä seuraamassa häntä kuvia varten, seison heidän edessään, tai menen sanomaan jotain.

Ollessaan suurimmillaan Greene ei voinut poistua kotoa. Nytkään hän ei voi mennä pieneen autoon tai ravintolaan, jossa on loosit, koska hänen täytyy jalkansa vuoksi kyetä nojaamaan koko ajan hieman eteenpäin.

Apua uusista hoidoista

Aiemmin Janice voi todella huonosti, mutta hän on saanut apua uusista hoidoista. Niiden avulla jalkaa voidaan mahdollisesti saada tulevaisuudessa vielä pienemmäksi.

– Olin aiemmin tieni päässä. Tuntui, että vain odotin kuolemaa, nainen kuvailee.

Raymondillakin on unelma. Hän haluaisi vielä jonain päivänä tanssittaa vaimoaan.

– Menemme päivä kerrallaan, Janice sanoo.

Lähde: Barcroft tv, Terveyskirjasto.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja