Amerikkalaiset pannukakut

Yllätä perheesi ja ehkä myös itsesi – tarjoile välillä arkiruoan tilalla pannukakkuja tai aloita jopa aamu näillä, kuten Jenkeissä!

Muista malttaa paistaa amerikkalaiset pannukakut miedolla lämmöllä, koska niissä on sokeria ja ne ottavat väriä helposti. Ne myös palavat liian kuumassa.

Kannattaa kokeilla pähkinävoin, banaanin sekä hunajan tai suklaapähkinävoin kera – taivaallista!

Tämä resepti on yksi Myllyn Paras -sivuston suosituimmista resepteistä.

noin 15 kpl amerikkalaista kokoa tai 30–40 pientä

3 munaa

2-3 rkl fariini- tai tummaa sokeria tai juoksevaa hunajaa

3 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

½ tl suolaa

2-3 dl maitoa

2 dl piimää tai kermaviiliä

½ dl voisulaa tai öljyä

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja nesteitä, niin että saat paksun pannaritaikinan.

Paista pienellä munakas- tai blinipannulla paksuja, vajaan senttimetrin paksuisia lettuja. Kuumenna pannu ensin kunnolla ja laske sen jälkeen levyn tehoa asentoon 1-3, sillä taikinassa on sokeria, joka ottaa väriä helposti. Käytä paistamiseen rasvaa.

Perinteinen lettupannukin kelpaa, mutta ihan amerikkalaiseen pannukakkukokoon ei näin päästä. Annostele tavalliseen lettupannuun mahdollisimman paksulti taikinaa. Tarjoile juoksevan hunajan tai vaahterasiirapin sekä kermavaahdon kanssa.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat