Mainos

Amanda, 12, ikuisti golfkentällä jolkotelleen karhun – kyseessä ilmeisesti myös Espoossa nähty kontio

0:30

Siuntiossa Pickala Golfin kentällä jolkotteli maanantai-iltana karhu. Kentän laidalla asuva 12-vuotias Amanda ikuisti karhun seikkailusta videon, jossa mesikämmen rientää golfkentän halki. Karhu ehti pyöriä kentän laitamilla muutaman päivän ajan.

Perhe hämmästyi naapuritalon roskalaatikolle kahdesti aterioimaan ilmestynyttä otusta.

– Ei tarvitse olla edes 12-vuotias, että pelkää tuollaista otusta. Kaikki ymmärtävät kuitenkin aikuisina, että karhu ei ole luonnostaan paha, mutta se selkeästi suojeli roskista, että ei sinne kannattaisi vahingossa osua, kertoo Amandan isä.

Golfin pelaajiin eläimen vierailu ei sen sijaan Pickala Golfin toimitusjohtaja Sanna Haaviston mukaan vaikuttanut.

– Pelaajien keskuudessa karhu ei aiheuttanut pelkoa. Onhan täällä metsän siimeksessä nähty muitakin eläimiä, Haavisto naurahtaa.

Forest-kenttä suljettiin kuitenkin eilen iltapäivällä siksi aikaa, kun poliisi ja riistaryhmä tulivat paikalle.

"Ei perusteita lopettamiselle"

Komisario Maria Sainio Länsi-Uudenmaan poliisista vahvistaa, että paikalla kävi sekä poliisi että metsästysseura tarkistamassa tilanteen. Karhu oli kuitenkin jo poistunut paikalta, kun metsästysseura saapui paikalle.

Jos karhu olisi kuitenkin tullut heitä vastaan, olisi karhu ensisijaisesti yritetty karkottaa alueelta.

– Ensin kokeillaan karkotusta, jolloin eläin saa signaalin, ettei ole tervetullut. Pickala golfin lähistö on haja-asutusaluetta, eikä karhu ole käyttäytynyt ihmisiä kohtaan uhkaavasti, joten ei ole mitään perusteita, että se pitäisi lopettaa, Sainio perustelee.

Poliisin arvio on, että kyseessä olisi sama yksilö, josta tehtiin runsaasti havaintoja tänä aamuna Espoossa Kehä III:lta Kauklahden liittymän kohdilta.

Metsästäjät valmiina virka-apuun

Etelä-Siuntion metsästysseuran metsästyspäällikkö Kim Karlsson sen sijaan epäilee, että alueella liikuskelisi toinenkin karhu.

– Vaikea kuvitella, että Espoossa nähty karhu olisi sama kuin täällä ollut. Meillä on jo niin paljon havaintoja, että olettaisin, että siellä olisi kaksi karhua. Tämä on kuitenkin vain minun oma olettamukseni, Karlsson huomauttaa.

Karlsson kertoo metsästysseuran olevan valmiustilassa antamaan poliisille virka-apua, mikäli karhu vielä ilmaantuu alueelle. Poliisi tekee kuitenkin viime kädessä päätöksen eläimen kohtalosta.

Karlssonin mukaan alueella liikkunut karhu on niin sanottu erauskarhu, jonka sen emo on jättänyt uusien pentujen synnyttyä.

– Kyseessä on erauskarhu eli se on aikaisemmin ollut kaksi vuotta emonsa kanssa, mutta emon saatua uusia pentuja se potkittiin pois ja nyt sen pitäisi osata omin päin toimia, Karlsson selvittää.

Pickala golfin laitamilla liikuskelleesta karhusta kertoi ensimmäisenä Svenska Yle. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.