Alusvaatemalli Fifan keulakuvaksi – Gianni Infantino puolustaa kritisoitua valintaansa: "Tuntee heti hänen lämpönsä"

Entinen Victoria's Secret alusvaatemalli Adriana Lima on saanut roolin Fifan lähettiläänä. Fifan pääsihteeri Gianni Infantino on hehkuttanut 41-vuotiasta brasilialaista, mutta Liman valinta on herättänyt myös kritiikkiä.

Adriana Liman historiallinen rooli Fifan lähettiläänä julkaistiin maanantaina Fifan gaalassa. 41-vuotiaasta supermallista tulee jalkapalloliiton ensimmäinen maailmanlaajuinen lähettiläs. Hänen tehtävänsä on toimia globaalisti Fifan leivissä eri tilaisuuksissa ennen ensi kesän naisten MM-kisoja, jotka pidetään Australiassa ja Uudessa-Seelannissa.

Liman valintaa Fifan lähettilääksi on kritisoitu. Entisen Fifan hallituksen jäsenen, australialaisen Moya Doddin mielestä valinta oli kyseenalainen.

– Nopea taustatutkimus osoittaa, että kyseinen malli tunnetaan radikaaleista dieettiruokavalioista ja siitä, että ajattelee abortin olevan rikos. Mahtaako Fifan lähettiläs välittää viestejä kehonkuvasta, hyvinvoinnista ja terveellisestä syömisestä, Dodd kritisoi Linkedinissä.

Gianni Infantino puolustaa valintaansa.

– Kun tapaa Adrianan, tuntee heti hänen lämpönsä, ystävällisyytensä ja sen, miten intohimoisesti hän suhtautuu lajiimme, Infantino sanoo Guardianin mukaan.

Itse Lima on innoissaan uudesta tehtävästään jalkapalloliitossa.

– On suuri kunnia päästä osaksi Fifa-perhettä, Lima kirjoittaa Instagramissa.

Fifaa on kritisoitu ensi kesän MM-kisojen osalta myös yhteistyökumppaneiden takia. Visit Saudi, eli Saudi-Arabian valtio on naisten MM-kisojen yksi sponsoreista. Asia on aiheuttanut kritiikkiä, koska Saudi-Arabiassa naisten yhteiskunnallinen asema on yksi maailman huonoimmista.

Lue myös:

    Uusimmat