Gianni Infantinolle jatkoa Fifan johdossa: "Monet rakastavat minua" – vastustajilta tyly ele kokoussalissa

0:53
Parjatulta Fifa-pomolta Gianni Infantinolta kuultiin hämmästyttävä puheenvuoro MM-kisoissa viime marraskuussa –"Tunnen itseni homoseksuaaliksi."

Sveitsiläinen Gianni Infantino jatkaa Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtajana vuoteen 2027. Infantino valittiin jatkokaudelle ilman vastaehdokasta Ruandan Kigalissa pidetyssä kongressissa, mutta muutaman eurooppalaismaan kokousedustajat protestoivat hiljaisesti tämän valintaa.

Uutistoimisto NTB:n mukaan Norjan jalkapalloliiton puheenjohtaja Lise Klaveness ei taputtanut Infantinon jatkokaudelle, ja eleeseen yhtyivät Englannin, Hollannin, Ruotsin ja Saksan edustajat.

– Emme ole tyytyväisiä uudelleenvalintaa, Klaveness kertoi ennen Fifan kongressia Norjan TV2:lle.

Infantino on herättänyt vastarintaa useilla päätöksillään ja lausunnoillaan. Esimerkiksi viimevuotisessa miesten MM-lopputurnauksessa Qatarissa hän viittasi kintaalla arvostelulle ihmisoikeuksien rikkomisesta turnauksen isäntämaassa eikä kokenut, että Fifan olisi pitänyt puuttua tiukemmin turnauksen kiistanalaisiin järjestelyihin tai seksuaalivähemmistöjen heikkoon asemaan Qatarissa.

Maaliskuun alussa Infantino kertoi nimittäneensä supermalli Adriana Liman ensi kesänä pelattavan naisten MM-lopputurnauksen lähettilääksi. Australiassa ja Uudessa-Seelannissa pelattavan turnauksen keulakuvaksi ei siis kelvannut pelaaja.

Juristi Infantino, 52, aloitti Fifan johdossa vuonna 2016, kun hänet valittiin korruption takia ryvettyneen Sepp Blatterin tilalle. Infantinolle uusi puheenjohtajakausi on kolmas. Hänet valittiin ilman vastaehdokasta myös toiselle kaudelleen vuonna 2019.

Juttu jatkuu videon alla. 

0:38
Fifa-pomo Gianni Infantino hämmensi toiminnallaan Pelén arkulla viime tammikuussa.

Infantino sanoi kiitospuheessaan rakastavansa tukijoitaan ja vastustajiaan.

– Tiedän, että monet rakastavat minua. Niitäkin on joitakin, jotka vihaavat minua. Sanon heillekin, että rakastan teitä kaikkia, Infantino muotoili.

Infantino totesi, että Fifan puheenjohtajana toimiminen on suuri etuoikeus ja kunnia. Hän lupasi toimia jalkapallon parhaaksi koko maailmassa ja kaikissa Fifan jäsenmaissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja