"Alonso näytti eläkerahojen kerääjältä"

Entinen F1-kuljettaja Mika Salo lyttää Ferrarin Fernando Alonson suorituksen Kiinan GP-viikonloppuna.

30 miljoonan euron vuosipalkkaa nauttiva Alonso moitti toistuvasti Ferrari-autonsa suorituskykyä. Maaliin espanjalainen ajoi tallikaverinsa Felipe Massan takana seitsemäntenä.

- Alonso näytti koko viikonlopun siltä, että hän vain valittaa koko ajan. Näytti vähän siltä kuin olisi antanut periksi jo tässä vaiheessa kautta. Mielestäni se on väärin, jos kolmen kisan jälkeen ruvetaan kitisemään. Kaikki kommentit ja ajaminen näyttivät sellaiselta kaverilta, joka vähän keräilisi eläkerahoja, sanoo Salo, joka ajoi Ferraria F1-kaudella 1999.

Toiseksi sijoittunut Red Bullin Sebastian Vettel saa myös moitteita Salolta.

- Se oli huono kisa Vetteliltä, vaikka hän tulikin toiseksi, mutta selvästi parhaalla autolla. Kyllä Red Bull on ylivoimaisesti nopein auto. Sen näki Mark Webberin kisasta, kun hän nousi lähestulkoon viimeiseltä paikalta kolmanneksi oikealla taktiikalla, Salo arvioi MTV3:lle.

Kiinan GP:n voittanut Lewis Hamilton on Salon näkemyksen mukaan oivaltanut kauden kahden ensimmäisen kisan jälkeen, miten nykyrenkailla pitää ajaa.

- Hamilton osoitti ihan erilaista ajamista kuin aiemmissa kisoissa. Yleensä hän repii stintin alussa uusilla renkailla niin, että ne sulavat alle. Nyt hän otti stintin alussa kevyemmin, jolloin renkaat kestivät pidempään. Nyt Jenson Button ei päässyt hyötymään omasta ajotyylistään, vaan Hamilton otti kaiken hyödyn irti.

- Nykyinen rengaskäytäntö on aivan mielettömän hyvä, vaikka kuinka kuskit valittavat, ettei ole pitoa. Kun se on kaikille sama, niin pitää vain osata oppia käyttämään niitä, Salo summaa.

Lue myös:

    Uusimmat