Mainos

Alonso huhki yli 100 kierrosta "upeissa Toyota-testeissä" – spekuloi tulevaisuuden tavoitteillaan

F1-kuski Fernando Alonso testasi FIA World Endurance Championship -sarjan Toyotaa Bahrainissa. Espanjalaispilotti huhki Toyotan LMP1-autolla peräti 113 kierrosta.

Alonso pysäytti parhaalla kierroksellaan kellot aikaan 1.43,709, kun taas Mike Conway päästeli Toyotalla 1.42,381. Toyotan teknisen johtajan Pascal Vasselonin mukaan Alonson tarkoituksena ei kuitenkaan ollut missään vaiheessa iskeä nopeaa kellotusta tiskiin.

– Emme ajaneet missään kohtaa pienellä polttoainemäärällä, emmekä tehneet aika-ajovetoja. Tänään ei jaettu voittopalkintoa, Vasselon sanoi.

Vasseloni täsmensi, että Alonso täydensi rengastestaamisella sitä työtä, mitä Conway nakutti toisella Toyotalla. Alonson mukaan päivä oli erinomainen.

– Minusta testi LMP1:llä on aina kiva juttu kenelle tahansa kilpa-ajajalle. Näitä autoja on upea ajaa, ja ne käyttäytyvät erittäin johdonmukaisesti, Alonso sanoi.

On väläytelty mahdollisuutta, että Alonso saattaisi ajaa Toyotalla Le Mansin legendaarisessa 24 tunnin kilpailussa ensi vuonna.

– Joku päivä olisi kiva ajaa (kestävyyskisoja). En tiedä, milloin, mutta kestävyysajot ovat varmasti yksi tavoitteistani tulevaisuudessa formula ykkösten jälkeen, McLarenin F1-pilotti valotti.

Vasselon ei puolestaan kommentoinut tarkemmin sitä, mitkä mahdollisuudet Alonsolla on osallistua Toyotan seuraaviin suunniteltuihin testeihin Aragonissa joulukuussa.

– Tällä hetkellä kyse oli vain fantastisesta mahdollisuudesta. Meillä on nyt aikaa miettiä tulevaisuutta.

Lähde: motorsport.com

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.