Aloita aamusi oikein – 7 vinkkiä terveelliseen aamupalaan

Aamupalaan kannattaa panostaa, sanotaanhan sen olevan päivän tärkein ateria. Lue vinkit, joiden avulla teet aamiaisestasi niin terveellisen kuin maukkaankin.

1. Älä jätä aamupalaa väliin. Tutkimukset osoittavat, että monipuolisen aamuaterian väliin jättäminen johtaa turhaan naposteluun ja ylensyömiseen loppupäivän aikana. Miten sitten teet aamupalastasi monipuolisen? Huolehdi siitä, että se koostuu kuidusta, proteiinista ja hiilihydraateista. Tämä sekoitus pitää olon kylläisenä ja sinut energisenä lounasaikaan asti.

2. Syö jotain, mistä pidät. Jos pidät munakokkelista aamuisin, hienoa. Mutta jos et, syö jotain muuta, mistä oikeasti pidät. Miksi? Jotta et jättäisi aamupalaa kokonaan syömättä.

3. Älä sorru rasvoihin. Runsasrasvaiset aamupalat, kuten pekoniherkut, eivät pidä sinua kylläisenä tarpeeksi kauaa ja saattavat tehdä olon väsyneeksi päivän mittaan.

4. Muista kuitu. Kuitu pitää olon kylläisenä ja saattaa vähentää sydänsairauksien riskiä. Ei ole siis mitään syytä olla nauttimatta kuitupitoista aamiaista. Se auttaa myös pysymään kylläisenä lounaaseen asti etkä sorru turhiin välipaloihin aamupäivän aikana.

5. Syö proteiineja. Proteiini on tuikitärkeä ainesosa päivittäisessä ruokavaliossa. Lisää aamupalaasi siemeniä tai pähkinöitä, niin saat siitä sekä proteiineja että sydämelle ystävällisiä rasvoja.

6. Ota mukaan. Jos tiedät joutuvasi lähtemään aamulla kiireessä, valmistaudu etukäteen. Suunnittele tuoreista hedelmistä ja vihanneksista koostuva aamusmoothie ja heitä joukkoon myös mysliä tai siemeniä saadaksesi vielä lisää terveyshyötyjä mukaan otettavaan aamiaiseesi.

7. Suosi superruokia. Lisää aamupalaasi mustikoita, siemeniä ja pähkinöitä. Heitä ne smoothien joukkoon tai ripottele kaurapuuron tai murojen joukkoon. Näin aamupalasi sisältää myös vastustuskykyä suojaavia yhdisteitä ja saatat samalla madaltaa riskiäsi sairastua diabetekseen, syöpään tai sydänsairauksiin.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Glamour

Lue myös:

    Uusimmat