Alma Hätönen kohtasi valtavan surun – rakas sisko menehtyi 39-vuotiaana: "Pidimme kädestä ja silitimme myös lähdön hetkellä"

Alma Hätönen lähetti erityisen viestin kesken suoran TTK-lähetyksen 0:30
Alma Hätönen lähetti syyskuussa Tanssii Tähtien Kanssa -lähetyksessä erityisen viestin.

Alma Hätönen kiittää hoitohenkilökuntaa sisarensa laadukkaasta saattohoidosta.

Juontaja Alma Hätönen kertoo kohdanneensa suuren surun siskonsa Eevan poismenon johdosta. 

– Tulemme kaipaamaan sinua ikuisesti rakas siskoni Eeva, Hätönen kirjoittaa Instagramissa.

Siskon diagnoosi tuli yllättäen, vain kuukausi ennen poismenoa.

– Meidän Eeva menehtyi 39-vuotiaana syöpään, joka vei hänet mukanaan vain kuukausi diagnoosin jälkeen. Tämä on aivan musertavaa niin meidän perheelle kuin muillekin ihanan Eevan läheisille.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen tästä.

Julkaisussaan Hätönen kiittää Jorvin sairaalan henkilökuntaa laadukkaan saattohoidon takaamisesta.

– Yrititte kaikkenne mahdottomassa tilanteessa sekä siinä yhteydessä loitte Eevalle turvaa ja välillä itkittekin meidän läheisten kanssa.

Hätönen kertoo olevansa kiitollinen myös siitä, että Eevan läheiset saivat viettää aikaa rakkaansa vierellä niin paljon kuin mahdollista.

– Korjattiin asentoa, tarkkailtiin kipu- ja ahdistustilaa, juteltiin, syötettiin, juotettiin, kostutettiin suuta ja kuunneltiin Eevan lempibiisejä. Siliteltiin ja pidettiin kädestä. Nukuttiin vuorotellen Eevan vieressä, ettei hän joutunut olemaan milloinkaan yksin.

– Eeva nukkui pois vanhempien ja kaikkien siskojen läsnäollessa. Pidimme kädestä ja silitimme myös lähdön hetkellä. Kaikki tämä tuntuu luopumisen keskellä äärettömän arvokkaalta.

Lopuksi Hätönen toteaa syövän olevan hirveä sairaus, mutta perhe on päättänyt kiinnittää huomiota elämän kauneuteen.

– Eeva vielä viimeisinä päivinään sanoi valitsevansa pelon sijaan elää rakkaudessa.

Hätönen kisasi tänä syksynä Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa. Hän kertoi MTV Uutisten haastattelussa aikaisemmin treeniviikkojensa olleen hyvin raskaita ja miettineensä ohjelmassa mukana olon keskeyttämistä tilanteen vuoksi.

– Minun perheeni haluaa kovasti, että jatkan ja se on heille todella tärkeää. Kaikki, jotka ovat käyneet tällaista läpi, tietävät miten tärkeää on pitää arki pelastusrenkaana. Muutenhan tähän hukkuu. Tanssi on toiminut hienona siltana normaaliin elämään. Myös sen takia haluan itse jatkaa, hän kertoi tuolloin.

Lue myös:

    Uusimmat