Alma avautuu koulukiusaamisesta Me Naisissa: Ulkopuolisuuden tunteesta jäi iso arpi

Alma kertoo Me Naiset -lehdessä olleensa ala-asteella koulukiusattu.

Alma jätettiin koulussa kaveriporukoiden ulkopuolelle. Sen myötä hänestä tuli sopeutuja, joka yritti olla kuin kaikki muut, hän kertoo Me Naiset -lehdessä.

– Ulkopuolisuuden tunteesta jäi iso arpi, jonka takia jouduin etsimään itseluottamukseni uudelleen, Alma kertoo lehdessä.

Alma tiesi traumasta huolimatta olevansa jossain hyvä ja se auttoi jatkamaan. Alma kertoo kiusaamisen ja muiden vastoinkäymisten opettaneen sen, ettei anna enää minkään lannistaa itseään.

– Olen itsepäinen tyyppi, en anna periksi ja haluan aina ylittää itseni. Kiusaamisen jälkeen elämä voi jatkua kahdella tavalla: joko ottaa kokemansa vahvuudekseen tai jää sen alle. Itse onnistuin ensimmäisessä. Kiusaaminen opetti, etten anna kenenkään sanella, mitä teen.

Haasteet ovat olleet Almalle myös inspiraation lähde.

–Takana ei tarvitse olla traagista kohtaloa, mutta uskon luovuuteni kumpuavan siitä, että olen ikäisekseni kokenut paljon.

Alman läheisimpiä ihmisiä on hänen kanssaan kiertävä sisko Anna, jolta hän on myös keksinyt näyttävän hiustyylinsä. Myös vanhemmat ovat Almalle erittäin tärkeitä tukijoita. Perheen molemmat vanhemmat ovat sairaseläkkeellä: äiti reuman vuoksi ja isä MS-taudin vuoksi. Isä joutui jo 15 vuotta sitten taudin vuoksi pyörätuoliin.

– Valtion sairaseläke on pieni, kun hoidettavana on kaksoset. Lapsuudessa elämä oli kaukana luksuksesta, vanhempiensa luona Helsingin Kalasatamassa asuva Alma kertoo.

Alma on tehnyt kansainvälisen levytyssopimuksen ja hänen kappalettaan oon kuultu muun muassa olympialaisissa. Almasta povataan suurta kansainvälistä tähteä.

Kansainvälistä läpimurtoa tekevä Alma vieraili Huomenta Suomessa 9:39

Lue myös:

    Uusimmat