Mainos

Ällöttävä näky suomalaisillekin tutun paratiisisaaren rannalla – turkoosi vesi on nyt myrkynvihreää roska-aallon takia

2:11

Aktivistiryhmä kertoo keränneensä vapaaehtoisvoimin 30 tonnia roskaa vain muutamassa päivässä Montesinosin rannalla Dominikaanisessa tasavallassa.

Aktivistiryhmä Parleyn kuvaama video Dominikaanisen tasavallan pääkaupungin Santo Domingossa sijaitsevan Montesinosin rannalla näyttää, mihin ihmisten ajattelemattomuus pahimmillaan johtaa.

Järjestö yrittää levittää tietoa mereen päätyvän muovin ympäristöhaitoista.

Yllä olevalla videolla näkyy, kun valtava roska-aalto huuhtoutuu rantaan.

"Roska-aalto" puskee läjöittäin roskaa ja romua saaren rannoille. Kuluneen vuosikymmenen aikana ilmiö on yleistynyt kaikilla Dominikaanisen tasavallan rannoilla.

Ilmiö on myrkkyä myös Dominikaanisen tasavallan turismille, sillä sen rannoille on tultu ihastelemaan safiirinsinistä merta. Dominikaaninen tasavalta on tuttu myös monille suomalaisille, sillä sinne tehdään Suomestakin matkoja. 

Valtava siivousoperaatio, jonka yhteydessä video on kuvattu, pidettiin heinäkuun lopussa. Parley-järjestön perustaja Cyrill Gutsch kertoi New York Timesille, että näky ei ole enää paikallisille erikoinen, sillä "muovikatastrofista" on tullut arkipäivää.

– Se (roskalautta) tapahtuu joka kerta, kun tulee rankkasateita tai myrsky. Kaikki käyttävät ojia ja jokia kaatopaikkoina, Gutsch kertoi New York Timesille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.