Alkoholin vuosia sitten jättänyt Jippu kärsii yhä addiktion eri muodosta: "En pysty hallitsemaan mitään euforiaa tuottavia aineita"

4:35
Olet mitä syöt -ohjelmaan osallistunut laulaja Jippu kertoo elämäntaparemontistaan

Jippu kertoi keväällä lähtevänsä Olet mitä syöt -ohjelman myötä erittäin motivoituneena elämäntaparemonttiin, sillä hänen elämässään on yksi osa-alue, joka on lähes täysin retuperällä.

Laulaja Jippu, 35, oikealta nimeltään Meri-Tuuli Elorinne nähdään torstaina 5. marraskuuta Olet mitä syöt -ohjelmassa, jossa hyvinvointilääkäri Pippa Laukka laittaa hänen elämäntapansa remonttiin.

Jippu kertoi MTV Uutisille ennen ohjelman kuvausten alkamista, että hänelle syy lähteä elämäntaparemonttiin oli hyvin yksinkertainen. 

– Siksi päätin lähteä, koska mä olen lihava, Jippu kertoi keväällä. 

Nainen nousi julkisuuteen 2000-luvun alussa herkkänä tulkitsijana ja poptähtenä sekä mallina. Sittemmin Jippu on pysytellyt vuosia poissa julkisuudesta, mutta poptähden uran taakka painaa hänen harteillaan yhä. 

– Tulin maailmasta, missä ulkonäkö oli oikeastaan kaiken keskiössä ja mä olin aina ihan tikissä, piti olla huippukunnossa. Kauneus oli se, millä sä sait valtaa ja se oli se, millä sitä elämää elettiin, Jippu kertasi keväällä. 

– Sitten siihen alkoi sairastumaan, siihen omaan kauneuteensa, kauneuden valtaan. Ja sitten kun elämä runteli ihan pirstaleiksi, niin tajusi, että tämmöisillä ei ole mitään merkitystä lopulta. Siinä, että löytää itsensä silti mielisairaalasta kuolon kielistä, vaikka olisi kuinka kaunis.

Seitsemän vuotta sitten Jippu tuli uskoon ja löysi uuden elämän kirkkoyhteisöstä turkulaisessa seurakunnasta. Uuden elämänsä kynnyksellä Jippu päätti jättävänsä sikseen dieetit ja kalorien laskemiset ja keskittyvänsä psyykkiseen toipumiseensa. 

Nyt mielenterveydelliseen toipumiseen on keskitytty niin kauan, että toinen osa-alue on päässyt hänen elämässään retuperälle. 

– Olen ihan oikeasti lihonut valtavan isokokoiseksi, mikä on mulle hyvin harvinaista. Ajattelin (ohjelmaan lähtiessä) niin, että jos voisin löytää sellaisen tasapainon, että voisin olla sisäisesti ehjä ja ulkoisesti ihan luonnollinen, ei mikään aliravittu. 

Omin neuvoin Jippu ei kertomansa mukaan muutokseen pysty, vaan tarvitsee siihen ammattilaisen apua. Kun häntä pyydettiin mukaan ohjelmaan, lähti hän mieluusti mukaan prosessiin. Jippu on kamppailut vaihtuvien ulkonäköpaineiden sekä tasapuolisen hyvinvoinnin löytämisen kanssa pitkään. 

– Minun on täytynyt opetella rakastamaan itseäni ylipainoisena ja epätäydellisenä. Jos se rakkaus itseään kohtaan on ainoastaan silloin, kun olet täydellinen, hyvässä kunnossa, lehtien kansissa ja sun levyt myy ja sitä ja tätä, niin se on sairasta. 

Jippu kokee, että hänen suurin heikkoutensa on sokeri. Jippu on raitistunut alkoholisti ja addiktiot vaihtavat riippuvaisen elämässä helposti kohdettaan. Jippu kertoi ennen ohjelmaan lähtemistä addiktion kohdistuneen hyvän ruuan syömiseen.

– Se addiktio mikä mussa on, se on se ongelma, ei oikeastaan se mitä mä syön, vaan se, etten pysty hallitsemaan mitään euforiaa tuottavia aineita. 

Prosessiin Jippu kertoi lähtevänsä erittäin motivoituneena. Hän tiedostaa, että matka tulee todennäköisesti olemaan hyvin raskas ja monivaiheinen. Sen lisäksi, että hän tarvitsee muutokseen ammattiapua, hän kertoi tarvitsevansa prosessissa myös henkistä turvaa. 

– Jotkut voivat tehdä tämmöisen prosessin ihan omin voimin, mutta haluan ihan rehellisesti sanoa, että jaksossani sitä rukoilua tullaan varmasti näkemään. 

Jippu harmitteli keväällä sitä, että vaikka hän on saanut niin monet elämänsä osa-alueet kuntoon, niin yksi asia on kuitenkin syy loputtomalle tuskailulle. 

– Olen raitis, onnellinen ja tasapainoinen. Niin sitten mulla on joku karkkipussi jonka kanssa nyhjötän jossain sohvannurkassa, niin onhan se sietämätöntä. Mutta se on totuus, Jippu summasi keväällä tilanteensa.  

Olet mitä syöt torstaisin MTV3-kanavalla kello 20. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja