Alexi Laiho 100 kitaran teoksesta: Kannattaa tulla kauhistelemaan

Children of Bodomin nokkamies Alexi Laiho johtaa perjantaina Helsingin Senaatintorilla sataa kitaristia, jotka esittävät miehen tekemän tilausteoksen.

Kitaristivelho Alexi Laiho on juuri nyt kiireinen mies. Children of Bodom -yhtyeen keulahahmolta tilattu teos #100GuitarsfromHEL esitetään perjantai-iltana Helsingin Senaatintorilla.

– Aika helvetinmoista hässäkkää tässä on ollut pari viikkoa. Koko porukalla olemme treenanneet nyt pari päivää aamusta iltaan ja huomenna kaikki on valmista, Laiho kertoo puhelimitse MTV.fille.

– On ollut kiirettä, mutta onhan tämä kuitenkin erittäin palkitsevaa.

Laiho sanoo tilausteoksen syntyneen samalla sapluunalla kuin miehen omalle yhtyeelleen kirjoittamat kappaleet.

– Se syntyi spontaanisti ja naturellisti. Ajattelin biisiä kirjoittaessani, että kirjoitan sitä kuin mitä tahansa muuta biisiä.

#100GuitarsfromHEL on Helsingin Juhlaviikkojen tilaama teos, jonka esittävät Senaatintorilla Alexi Laihon johdolla sata kitaristia sekä miehen kokoama ydinyhtye. Yhtyeessä on mukana sekä Laihon omia bändikavereita että miehelle aiemmin tuntemattomia muusikoita, kuten Von Hertzen Brothersista ja Don Huonoista tuttu Kie von Hertzen.

– En tuntenut Kieä aiemmin. Halusin mukaan itselleni tuntemattomia ja eri musiikkityylejä edustavia tyyppejä, jotta kaava vähän rikkoutuisi, toteaa Laiho.

– Omasta bändistäni halusin mukaan muutaman soittajan siksi, että se helpottaa omaa oloani, tiedän, että pystyn luottamaan. Mutta muuten halusin toteuttaa tämän eri tavalla.

Sadan kitaristin joukko on koottu muusikoista ympäri maailmaa.

– Mukana on kitaristeja Yhdysvalloista, Kanadasta, Venezuelasta ja Etelä-Koreasta asti, kitaristi kertoo.

Children of Bodomin yhdeksäs studioalbumi I Worship Chaos julkaistaan lokakuun alussa. Alexi Laiho ehtii pitää kuukauden loman ennen levyn julkaisua. Mies lentää lomailemaan Los Angelesiin, jossa hän asuu osan vuodesta.

Mitä perjantaina Senaatintorille tulevan yleisön kannattaa odottaa Laihon tilausteokselta?

– Se onkin hyvä kysymys. Jotain sellaista, mitä ei joka helvetin päivä kuule. Vaikka ei hevistä tykkäisikään, kannattaa tulla ihmettelemään. Tai kauhistelemaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja