Alex Zanardi neurokirurgisessa leikkauksessa – sairaala: "Tilanne erittäin vakava"

Pyöräilyonnettomuudessa loukkaantuneelle entiselle F1-kuljettajalle Alex Zanardille tehtiin perjantai-iltana neurokirurginen aivoleikkaus. Zanardi sai törmäyksessä rekan perävaunuun vaikeita päävammoja. Sairaalan mukaan hänen tilansa on kaksi ja puoli tuntia kestäneen leikkauksen jälkeen "erittäin vakava".

Zanardi, 53, ajoi formuloita 1990-luvulla. Hän voitti Yhdysvaltain Cart-autojen luokassa kaksi mestaruutta ennen kuin joutui vuonna 2001 Saksan Lausitzringin radalla vakavaan auto-onnettomuuteen, jossa hän menetti molemmat jalkansa.

Parapyöräilyssä Zanardi on saavuttanut neljä voittoa paralympialaisissa ja kymmenen maailmanmestaruutta. Hän on kilpaillut menestyksellä myös triathlonissa.

Perjantaina Zanardi loukkaantui vakavasti Sienan lähistöllä Italiassa järjestetyssä parapyöräilykilpailussa. Hän menetti käsikäyttöisen kilpapyöränsä hallinnan ja törmäsi vastaan ajaneen rekan perävaunuun.

Englantilainen Autosport-lehti kertoi lauantaina, että Zanardi kiidätettiin onnettomuuden jälkeen helikopterilla Santa Maria alle Scotte -sairaalaan Sienaan.

– Potilas on tehohoidossa. Hänen tilansa on erittäin vakava, sairaala kertoi Zanardin voinnista.

Muun muassa F1-sarja jakoi tietoa Zanardin tilasta sosiaalisen median kanavillaan.

Lue myös:

    Uusimmat