Aleksi Kaukamo, 25, hurmasi aikoinaan Huuma-ohjelmassa Pikku-Heikkinä – näin hän muistelee aikaa

Aleksi Kaukamo tähdittää Aallonmurtaja-sarjaa.

Näyttelijä Aleksi Kaukamo, 25, on näytellyt Aallonmurtaja-sarjassa alusta asti ja hänet nähdään myös ohjelman päätöskaudella, joka on nähtävillä MTV Katsomo+ -tilauksella 14. joulukuuta alkaen.

Kaukamo päätyi aikoinaan sarjaan roolituspalvelun kautta.

– Olen ollut siellä nuorempana listoilla ja siitä oli jonkun aikaa, kun olin edellisen kerran tehnyt jotain. Roolituspalvelusta tuli soitto ja kysyttiin, kiinnostaisiko tällainen homma ja koekuvausten kautta sain roolin, Kaukamo kertoo.

– Olen saanut tämän produktion aikana oppia isoilta tekijöiltä ja kovanluokan ammattilaisilta. Olen saanut paljon itsevarmuutta tälle alalle ja tekemiseen.

Koulussa kiinnitettiin huomio

Vuosia sitten alakoulussa opettajan sijainen kiinnitti huomionsa Kaukamoon, jota kautta tämä päätyi roolituspalvelun listoille.

– Olin ollut ilmeisesti hyvin kiinnostunut näyttelemisestä tai olin ollut eläväinen ja esillä sekä hyvin äänekäs. Sieltä tuli suositus, Kaukamo naureskelee.

Kaukamo pääsi parrasvaloihin jo lapsena, sillä hän oli mukana Maikkarin suositussa Huuma-ohjelmassa Pikku-Heikkinä eli juontaja Heikki Paasosen pienempänä versiona. Kaukamo muistelee olleensa tuohon aikaan yhdeksänvuotias.

– Olin tietysti tosi pieni, enkä ymmärtänyt oikeastaan mistään mitään. Se oli hienoa päästä katselemaan juttuja. Kyllä se pienelle mielelle oli aika iso juttu. 

Huuma nähtiin pääosin suorana lähetyksenä viikonloppuisin, mutta useat haastattelut nauhoitettiin ennakkoon viikolla. Kaukamo pääsi haastattelemaan kuvausten aikana monia isoja tähtiä.

– Oli siistiä päästä näkemään omia idoleita urheilumaailmasta ja muitakin. Se taitaa olla äidillä nykyään, mutta minulla oli nimmarivihko, johon keräsin nimmareita aina kaikilta. Se oli eräänlainen harrastus. 

– Päällimmäisenä muistan niiltä ajoilta varmaan Remu Aaltosen haastattelun, kun olimme Porvoossa. Varmaan siihen aikaan aloin kuuntelemaan suomirokkia ja Hurriganesia, niin siksi se oli hyvä juttu päästä moikkaamaan Remua.

Kaukamo pohtii, etteivät he ole tavanneet Paasosen kanssa Huuman kuvausten jälkeen.

– Muistan, että meillä oli tosi hauskaa Heikin kanssa ja muutenkin kuvauksissa oli hauskaa. Minulla on lämpöiset muistot siitä. 

– Rehellisyyden nimissä olen ollut sen verran hulivili, että jos joku on yrittänyt jotain opettaa siellä, se on mennyt toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. 

Aallonmurtajan 4. kausi on katsottavissa MTV Katsomo+ -tilauksella 14.12. alkaen. Ensimmäisellä viikolla sarjasta julkaistaan kaksi jaksoa, sitten jakso viikossa. Yhteensä jaksoja on kahdeksan. 

Lue myös:

    Uusimmat