Aleksandr Bolshunovilla verinen kohtaaminen joukkuetoverin kanssa – "Menetin tajuntani"

Venäjän maastohiihtotähdet Aleksandr Bolshunov ja Sergei Ustjugov ovat olleet viime päivien aikana tukkanuotasilla hiihtoladulla ja sen ulkopuolella.

Venäläishiihtäjät on suljettu pois maailmancupista, joten he kilpailevat keskenään. Bolshunov ja Ustjugov ottivat tiistaina yhteen ladulla jo toisen kerran kolmen päivän sisällä.

– Se tapahtui niin nopeasti, että en ymmärrä, mitä tapahtui, Ustjugov sanoi Sportivnyj -kanavalle.

Ustjugov oli pitänyt sisäradan laskussa ollen Bolshunovin rinnalla. Molemmat päätyivät naama edellä lumeen, kun he yrittivät kiihdyttää pois mutkasta. 

– Hän kiroili minulle alamäessä. Luulin, että kaikki meni sääntöjen mukaan, mutta en ole varma, Ustjugov totesi ja kertoi uskovansa, että on tarpeen nähdä hidastukset, jotta voidaan määrittää syyllinen.

– Jätin paljon tilaa, kun ohitin paikan, mutta Aleksandr työnsi minut ulos. En halunut olla sisäpuolella, koska se oli jäässä, Ustjugov jatkoi.

Bolshunovin mielestä Ustjugov on syyllinen tapahtuneeseen.

– Kaikki on kunnossa osaltani, Sergei on ainoa, joka ei voi päästää tilanteesta irti. Olin mäen päällä edellä, sitten Sergei halusi mennä ohi, mutta olin nopeampi, Bolshunov selitti MatchTV:lle. 

Bolshunov sai tilanteessa mustelmia ja useita verisiä haavoja kasvoihinsa.

– Aloin liukua ohi vasemmalta ja sitten hän leikkasi suksieni päälle, mikä aiheutti kaatumiseni. Menetin tajuntani hetkeksi, kun löin kovaa pääni. Se oli todella ikävää, Bolshunov totesi.

Bolshunov ja Ustjugov ottivat yhteen jo aiemmin viime viikolla. Bolshunov oli loikannut kolme kertaa Ustjugovin eteen perinteisen sprintillä. Ustjugov menetti nopeutta ja jäi lopulta kolmanneksi.


Ustjugov oli raivonnut kilpailun jälkeen Bolshunoville ja antanut tälle selvän viestin maalintulon jälkeen, että kyse oli likaisesta pelistä. Tuomaristo oli samaa mieltä Ustjugovin kanssa. Bolshunov piti voittonsa, mutta sai varoituksen.

– Emme ole puhuneet sunnuntain jälkeen ja tänään sanoimme vain "hei",  Bolshunov myönsi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja