Aleksander Barkovin juhlaottelu päättyi Sebastian Ahon juhliin – Eetu Luostarinen maalasi

Jääkiekon NHL:ssä Carolina Hurricanes otti toisen peräkkäisen voiton Florida Panthersista, kun isännät joutuivat taipumaan jatkoajalla maalein 3–2.

Carolina pääsi maalin johtoon ensimmäisessä erässä, mutta toinen erä mentiin maaleitta.

Floridan suomalaishyökkääjä Aleksander Barkov antoi kolmannessa erässä syötön Frank Vatranon tasoitusmaaliin. Joukkueensa kapteeni Barkov pelasi 500. NHL-ottelunsa, liigan sivuilla kerrotaan. Barkov on tehnyt tällä kaudella tehot 8+14=22.

Eetu Luostarinen puolestaan vei Floridan 2–1-johtoon, kun erää oli pelattu noin 17 minuuttia. Carolina tuli kuitenkin tasoihin puolitoista minuuttia myöhemmin.

Carolinan jatkoaikavoittoa oli viimeistelemässä suomalaisista Sebastian Aho, joka avitti syötöllä Martin Necasin voittomaalia. Necasin maali syntyi, kun jatkoaikaa oli pelattu vajaat pari minuuttia.

Carolinan maalilla uurastanut Alex Nedeljkovic torjui 44 kertaa. Floridan Chris Driedger puolestaan torjui 28 laukausta 31:stä.

Liigassa toisena ollut Florida ja nelosena ollut Carolina ovat pelanneet tällä kaudella vastakkain nyt kolme kertaa. Florida voitti ensimmäisen kohtaamisen, mutta toinen meni viikonloppuna Carolinalle voittolaukauskisan jälkeen.

Ottawalle vahva voitto

Kanadan omassa lohkossa Ottawa Senators ja Calgary Flames ottivat yhteen kolmatta kertaa peräkkäin. Voitto meni tällä kertaa isäntäjoukkue Senatorsille, samoin kuin joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa.

Maalittoman ensimmäisen erän jälkeen Ottawa näytti löytävän oikean vaihteen. Se teki toiseen erään kolme ja kolmanteen erään kaksi maalia. Kun toisen erän maali jäi Calgaryn ainoaksi, meni voitto Ottawalle luvuin 5–1.

Drake Batherson teki Senatorsille kaksi maalia, Tim Stützle puolestaan otti kaksi syöttöpistettä.Vancouver Canucks puolestaan kaatoi Winnipeg Jetsin luvuin 4–0.