Aleksander Barkovin Floridalle karvas tappio – NHL:n hallitseva mestari rokotti ylivoimalla

Kaksi edellistä Stanley cup -mestaruutta vienyt Tampa Bay Lightning oli odotetun kova vastus runkosarjavoittaja Florida Panthersille jääkiekon NHL:ssä, kun joukkueet aloittivat keskiviikon vastaisena yönä toisen kierroksen pudotuspelisarjansa.

Tampa vei kahden floridalaisjoukkueen kohtaamisen vieraissa 4–1 kolmen ylivoimamaalin turvin.

Floridan suomalaispelaajat Aleksander Barkovia myöten jäivät ottelussa ilman tehopisteitä.

Vaikka Florida oli NHL:n koko runkosarjan ykkönen, tiedettiin menestymään tottunut Tampa kivikovaksi vastustajaksi. Barkovin kipparoima Florida johti kuitenkin avauserän jälkeen Anthony Duclairin maalilla.

Corey Perry toi Tampan toisessa erässä tasoihin, ja Pierre-Edouard Bellemare teki vieraiden voittomaalin rannelaukauksella päätöserän alussa.

Kriittinen hetki ottelun kannalta koettiin kolmannen erän puolivälin jälkeen. Panthersin Duclair näytti jo tasoittavan pelin illan toisella maalillaan, mutta videotarkistuksen jälkeen maali hylättiin, kun kiekon todettiin käyneen jo päätyverkossa ennen maalitilannetta.

Muutama minuutti sen jälkeen Tampan venäläistähti Nikita Kutsherov laukoi 3–1-maalin ylivoimalla. Sitäkin maalia tarkastettiin videolta maalivahdin häirinnän varalta, mutta osuma pysyi voimassa. Lopullinen sinetti nähtiin ajassa 57.44, kun Ross Colton iski ylivoimalla paluukiekon verkkoon ja kasvatti Tampan johdon kolmeen maaliin.

Sarjan toinen ottelu pelataan torstaina niin ikään Floridan kotikaukalossa. Jatkoon pääsee neljällä voitolla.

Vuosi sitten Tampa Bay ja Florida kohtasivat ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, ja tuolloin lopulta mestariksi edennyt Tampa oli parempi voitoin 4–2.

Tämän kevään pudotuspelien avauskierroksella Florida pudotti Washington Capitalin voitoin 4–2 ja Tampa Bay kukisti Toronto Maple Leafsin seitsemään peliin edenneessä sarjassa 4–3.