Mainos

Alasti kotonaan oleskelleen miehen tuomio ei muuttunut hovissa

Vaasan hovioikeus on pitänyt voimassa 50-vuotiaan keskisuomalaisen miehen saaman tuomion sukupuolisiveellisyyden julkisesta loukkaamisesta.

Mies tuomittiin viime vuonna Keski-Suomen käräjäoikeudessa, koska tämä oli kävellyt kotonaan alasti lukuisia kertoja tietoisena siitä, että hänen alastomuutensa näkyy ikkunoiden kautta myös kadulla kulkeville ihmisille. Lisäksi hän oli pomppinut alasti trampoliinilla omalla pihallaan.

Mies vaati hovioikeudessa syytteiden hylkäämistä.

Mies myönsi alastomuuden 

Syytetty kertoi oleskelevansa kotonaan alasti, koska pitää alasti olemisesta. Hän myönsi istuneensa alasti olohuoneessaan noin 2,5–3 metrin päässä talon päätyikkunasta ja katsoneensa televisiota.

Lisäksi hän kertoi laulaneensa alastomana karaokea ja treenanneensa valot päällä ja sälekaihtimet ylhäällä. Hän kertoi, ettei hänen tarkoituksenaan ole ollut esitellä itseään. 

Myös trampoliinilla pomppimisen mies myönsi. Hänen mukaansa pihalla olevat tyrnipensaat ja myös putoamissuojaverkko peittivät trampoliinin siten, etteivät kadulla kulkevat ihmiset näe sinne. Hän kertoi myös pomppineensa kasvot taloon päin.

Mies on kertonut olevansa tietoinen siitä, että alastomuus saattaa näkyä myös naapureille.

Hämmensi erityisesti lapsia

Naapureiden mukaan miehen toiminta oli näkynyt kadulle erittäin hyvin. Alastomuus oli aiheuttanut hämmennystä ja pelkoa erityisesti pihapiirin lapsissa.

Hovioikeuden mukaan on selvää, että mies on toistuvasti ja tarkoituksella esitellyt itseään ja sukupuolielintään kadulla kulkeville ihmisille. Hän oli saanut asiasta sakot myös aiemmin.

Hänet tuomittiin sukupuolisiveellisyyden julkisesta loukkaamisesta 20 päiväsakkoon, joista hänen tuloillaan kertyy maksettavaksi 380 euroa. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan hovioikeuden todistelukustannuksia 68 euroa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja