Mainos

Alakoulupoikien riita johti teräaseella uhkailuun Helsingissä – isoveli tuli avuksi keittiöveitsen kanssa

Kahden alakouluikäisen pojan riita kärjistyi veitsellä uhkailuun eilen iltapäivällä Helsingin Meri-Rastilassa.

Merilahden peruskoulun rehtorin Timo Heikkisen mukaan neljäsluokkalaiset pojat joutuivat kahakkaan, ja toinen hälytti paikalle viidettä luokkaa käyvän isoveljensä. Isoveli saapui paikalle teräaseen kanssa.

– Tämä tieto minulla tässä vaiheessa on. En ole vielä tavannut osapuolia, Heikkinen sanoo.

Tapaus sattui Merilahden peruskoulun Jaluspolun toimipisteen läheisyydessä kouluajan jälkeen. Heikkinen kertoo, että pojat olivat mahdollisesti iltapäiväkerhossa. Isoveli saapui paikalle koulun toisesta toimipisteestä, Kallvikinniementieltä. Rehtorin mukaan isoveli on myöntänyt teräaseella uhkailun.

– Kyseessä oli ilmeisesti kärjestä rikki oleva keittiöveitsi. Yhden tiedon mukaan hän olisi löytänyt sen matkan varrelta.

Veitsi ei osunut poikiin, mutta Heikkisen mukaan tappelunujakassa ainakin toiselle pojista aiheutui jonkinlaisia vammoja kaulan alueelle.

Tilanne ratkesi, kun uhkailun kohteeksi joutunut poika soitti äidilleen. Äiti saapui koululle ja hälytti tapahtumapaikalle väkeä opettajainhuoneesta. Yksi opettajista takavarikoi veitsen ja luovutti sen poliisille.

– Asia on nyt poliisilla tutkittavana. Tämä on siinä mielessä hankala juttu, että koulun toimivalta ulottuu kouluaikaan.

Heikkinen sanoo, että tilanteen selvittely koulussa jatkuu ensi viikon alussa, kun saatavilla on enemmän faktoja.

– Poliisi ja lastensuojeluviranomaiset selvittävät kouluajan ulkopuolella tapahtuneet asiat, mutta meidän täytyy pystyä rauhoittamaan huoltajat, oppilaat ja opettajat. Kyllä me saamme asian hallintaan.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Helsingin Uutiset.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.