Nyt puhuu rehtori: Tähän tilanteeseen helsinkiläislukion kahteen kertaan roihahtanut joukkotappelu liittyi

8:59
Miksi nuorten väkivalta on raaistunut? Asiantuntija: "Joillekin muoti-ilmiökin"

Helsingin kielilukion rehtorin mukaan nujakointi liittyi abiturienttien tapahtumaan, johon oli pyrkinyt nuorempia opiskelijoita.

Helsingin kielilukiossa Myllypurossa on tänään tapahtunut tappelu, jossa oli useita osallisia, kertoo Helsingin poliisi. Poliisi hälytettiin koululle useamman henkilön välisen pahoinpitelyn takia tänään puoli kahdentoista aikaan päivällä. Poliisi sai uuden hätäpuhelun tappelun jatkumisesta kello 13.45 ja kävi rauhoittamassa tilanteen uudestaan.

Koulun rehtorin Kari Pekkarisen mukaan tapahtumat liittyivät abiturienttien "Sadan aamun juhlaan".

–  Abeille oli varattu liikuntasali tilaisuutta varten. Nuoremmat kielilukion omat opiskelijat pyrkivät luvatta saliin, ja ovella oli tullut tästä asiasta kiistaa. Minulle ei ole tullut tietoon, että kouluyhteisön ulkopuolisia olisi ollut koulun tiloissa, hän kertoo.

–  Rikoksia tutkitaan rikosnimikkeellä pahoinpitely. Osallisia on ollut paljon, joten tarkkaa asianomistajien ja tekijöiden määrää ei voida tällä hetkellä kertoa. Esitutkinnan tavoitteena on selvittää tapahtumien kulku, rikosylikomisario Juhani Vuorisalo sanoo tiedotteessa.

Poliisi ilmoittaa työskentelevänsä koulun kanssa myös ennalta estävässä hengessä vastaavien tapausten välttämiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja