Älä unohda näitä! 7 asiaa, jotka kannattaa aina pakata kameralaukkuun

Täytä kameralaukku keittiötarvikkeilla, niin selviydyt monesta hankalasta tilanteesta. Digikuva-lehti listasi seitsemän tavaraa, joita kameralaukusta tulisi aina löytyä.

Kameralaukussa on tietenkin kamera, pari objektiivia, kenties jalusta sekä pari salamalaitetta.

Laukussa kannattaisi pitää myös tavallisia kodintarpeita, sillä niistä on monesti yllättävää hyötyä valokuvaajalle.

Tässä seitsemän jokakodin tarvetta, jotka kannattaa pakata kameralaukkuun:

1. Ilmastointiteippiä

Ilmastointiteippi pelastaa monessa tilanteessa. Sillä voidaan merkitä, paikata ja korjata, kiinnittää vaikkapa suotimia, peittää etsin tai okulaari sekä tehdä paljon muuta.

2. Pakastepusseja ja foliota

Muovikassi tai foliomuovi toimii mitä mainioimpana sateensuojana kameralle ja objektiiville.

3. Mikrokuituliina

Mikrokuituliina on kätevä keino päästä eroon ainaisesta liasta ja pölystä, jota kertyy objektiivin etulinssille ja näyttöruuduille. Mikrokuituliina ei vaurioita arkoja pintoja.

4. Teippiharja

Jos kuvaat ihmisiä vaikkapa erilaisissa juhlatilaisuuksissa, voi vanha kunnon teippiharja lyhentää sitä aikaa, joka kuluu Photoshopin Spot Healing Brush -harjalla sutimiseen kuvankäsittelyvaiheessa.

5. Suklaata

Vältä joutumasta tilanteeseen, jossa malliin iskee suklaanhimo kesken kuvaussession. Tai että se iskisi sinuun itseesi! Säilytä sitä kuitenkin niin, ettei se sula ja leviä joka paikkaan ja sotke kalliita kuvauslaitteita.

6. Peili

Tavallinen taskupeili voi toimia heijastimena muotokuvia ulkona otettaessa. Peilin valmistusmateriaaleista akryyli eli pleksilasi on paras – se on kestävää ja kevyttä.

7. Sumutepullo täynnä vettä

Jos otat lähikuvia esimerkiksi kukista, voi pari kosteuspisaraa terälehdillä saada ihmeitä aikaan. Kun kameralaukusta löytyy sumutepullo ja vettä, sinun ei tarvitse odotella sadetta tai aamukastetta.

MTV julkaisee artikkelin yhteistyössä Digikuva-lehden kanssa.

Muita Digikuva-lehden artikkeleita:

***

0:52

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja