Mainos

Älä koskaan tapaile valokuvaajia – tässä 9 syytä!

Digikuva-lehti listasi syyt, joiden vuoksi valokuvaajan deittailua kannattaa harkita tarkoin.

Huonoja syntymäpäivälahjoja, riitoja lomista ja huoneita täynnä kuvausvarusteita. Muun muassa näistä syistä valokuvaajat eivät välttämättä ole parhaimpia seurustelukumppaneita.

Tässä Digikuva-lehden listaamat yhdeksän hyvää syytä, miksi heitä kannattaisi välttää.

1. Et saa sellaista syntymäpäivälahjaa, jota olet toivonut

Valmistaudu siihen, että saat sinua itseäsi esittävän taiteellisen, kehystetyn muotokuvan, jonka ottohetkestä sinulla ei edes ole muistikuvaa. Tai vanhan, analogisen pinnakkaisarkin tai kameraan liittyvän pikkunippelin, jota et ylipäätään ole toivonut, mutta jonka kumppanisi puolestaan tarvitsisi.

2. He joutuvat ekstaasiin, kun sää on huono

Muut ihmiset arvostavat kaunista, aurinkoista päivää, mutta kuvaajasiippasi hypähtää tarmokkaana sängystä sumuisena aamuna, sadepäivinä tai myrskyn raivotessa.

3. Heidän keräilyintonsa saa sinut hulluksi

Valokuvaajat keräilevät. Eivät vain kameroita, objektiiveja, lisävarusteita ja muita laitteita, vaan myös rekvisiittaa, lehtiä ja kaiken maailman rojua, josta voi ammentaa inspiraatiota tai joka voi kaikin mokomin olla tarpeen jossain lähiaikojen kuvaussessiossa.

4. Lomalla keskitytään kuvaukseen, ei romantiikkaan

Sikäli kuin sinusta riippuu, lomalla olisi hauska istua Eiffeltornin lähellä viinilasillisella ja katsoa toista syvälle silmiin. Valokuvaajakumppanisi katse kuitenkin harhailee metsästäen hyviä kuvausaiheita. Jos hän ylipäätään on vielä seurassasi.

5. Matkalaukku on ratkeamaisillaan saumoistaan

No niin – unohda varavaatteet. Laukussa täytyy olla tilaa parille ylimääräiselle objektiiville ja parille jalustalle. Ja kun lähdetään liikkeelle hotellihuoneesta, repussa on kamera ja jalusta, kaulassa roikkuu toinen kamera ja taskuihin on sullottu kaikkea muuta ehdottoman tarpeellista. Käsi kädessä kulkeminen ei tule onnistumaan.

6. He rikkovat lakia

Koskaan ei voi tietää, mihin päätyy. Pääsy kielletty -kyltti toimii kutsuna ja ilmoittaa mahdollisuudesta ottaa hyviä kuvia. Kielto on valokuvaajalle yhdentekevä tai sitten hän ei edes huomaa sitä metsästäessään täydellistä kuvaa

7. Elokuvailta ei ole sellainen kuin voisi toivoa

Luulit, että lojuisitte sylikkäin popcorn-astia käden ulottuvilla ja nauttisitte hyvästä filmistä, mutta joudut erehtymään kerta toisensa jälkeen. Elokuvailta tarjoaa tilaisuuden kommentoida värien valintaa, kuvakulmia, laitteistoa ja kuvaustekniikkaa. Ja jos kuvaajakumppanisi valitsee elokuvan, kyseessä on tavallisesti vanha mustavalkoinen taideklassikko, joka hyppelehtii ruudulla.

8. He ovat hiukan liian rehellisiä

“Ole huoleti, kultaseni, sen voi photoshopata pois.”

9. He joutuvat pulaan

Valokuvaajilla on taipumus tiirailla muita ihmisiä häpeilemättä. Ei siksi, että muut olisivat oudon näköisiä, vaan koska kuvaaja on tottunut sommitteleman kuvia mielessään. Tavallisesti kaikki sujuu hyvin… paitsi silloin, kun se kaveri, jolla on nahkaliivi ja nyrkkirauta saa tarpeekseen tuijotuskilpailusta.


MTV julkaisee artikkelin yhteistyössä Digikuva-lehden kanssa.


Muita Digikuva-lehden artikkeleita:

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.